BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

İSTANBUL’DA 1 MAYIS BİLANÇOSU

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları esnasında meydana gelen olaylarda toplam 37 TOMA 370 ton su kullanırken, 72 kişi göza...

Abone ol

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları esnasında meydana gelen olaylarda toplam 37 TOMA 370 ton su kullanırken, 72 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların üzerinden polise karşı kullanılan sapan ve bilyeler çıktı.
İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları esnasında meydana gelen olaylarda toplam 72 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların üzerinde polise karşı kullanılan sapan, bilyeler, zanlıların yüzünü saklamak için kullandıkları kırmızı renkli bezler ve gazlı müdahale esnasında kullandıkları spreyler ele geçirildi. Zanlıların kullandıkları bu bilye ve sapanlarla bir polis başından yaralandı. Polis kaldırıldığı hastanede beyin ameliyatına alındı.

37 "TOMA" 370 TON SUYLA GÖREV YAPTI
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle İstanbul’da toplam 37 TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Araca) kullanıldı. Her biri yaklaşık 10 ton su alabilen araçların 19’unun İstanbul dışından getirildiği öğrenildi. İl dışından gelen araçların Konya, Çanakkale, Balıkesir, Isparta ve Antalya’dan getirildiği öğrenildi. 370 ton suyla görev yapan araçların bir kısmının olaylarda kullanılmadığı öğrenildi. Toplumsal olaylarda kullanılan TOMA’lar biber gazlı su da sıkabiliyor.