BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul'a dev spor salonu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yapımı tamamlanan dev spor salonu hizmet vereceği günü bekliyor.

Abone ol

Yüzlerce okula spor salonu yapan Büyükşehir dev bir spor salonunu İstanbul’a kazandırdı.

15 bin seyirci kapasiteli...

Bir yıl gibi rekor sayılabilecek bir zamanda bitirilen Ataköy'deki Sinan Erdem Spor Kompleksi, Eylül 2010’da Dünya Basketbol Şampiyonası Çeyrek Final, Yarı Final ve Final maçlarına ev sahipliği yapacak. 15 Mayıs’ta deneme turnuvaları düzenlenecek olan tesis, 15 bin kişi seyirci kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise üçüncü büyük spor salonu.

34 adet VIP suit...

40 bin m2’si kapalı olmak üzere toplam 73 bin 400 m2 inşaat alanına sahip ve 1.200 araçlık otoparkı olan Sinan Erdem Spor Kompleksi içerisinde ulusal ve uluslar arası karşılaşmalar için her türlü teknik donanım var. Basın kullanımına yönelik 750 kişilik çalışma odaları da dâhil olmak üzere tesis içerisinde oturma dinlenme üniteleri, kafe, restoran, 34 adet vip suit, 10 sporcu soyunma odası, bir fitness merkezi ile hakem ve gözlemci odaları yer alıyor.

Teleskopik hareketli tribün sistemi...

Betonarme yapım tekniğinde inşa edilen ve özel tasarım çelik çatı sistemi olan spor kompleksinde Pekin Olimpiyatları’nda da kullanılan teleskopik hareketli tribün sistemi kuruldu. Toplam 120 m2 yüzeye sahip videoboard ekranlar ile skorboard sistemleri, demonte hareketli oyun alanı parkesi ve basketbol pota ekipmanlarıyla tribün koltukları da dünya şampiyonası standartlarında.

Dev konserler için akustik çatı panelleri...

Tesis sahası, teleskopik hareketli tribünler sayesinde basketbol dışında voleybol, hentbol gibi çeşitli gösteriler için uygun. Spor Kompleksinde uluslararası konserler ve benzeri etkinlikler göz önünde bulundurularak akustik flex polyester çatı panelleri uygulaması da yapıldı. Ayrıca dijital yönlendirme, yangın algılama-ihbar, kapalı devre kameralar ve canlı yayın sistemlerine de sahip.