BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya'da kumdan Avatar fırladı

Dünyanın en büyük kum heykelleri festivallerinden biri olan 'Lara Sandland 2010' yer alacak olan mitolojik heykellerin yapımına başlandı.

Abone ol

Dünyanın en büyük kum heykelleri festivalleri arasında yer alan 'Lara Sandland 2010' festivalinde yer alacak mitolojik heykeller şekil almaya başladı. 250 ton kumun kullanıldığı Avatar heykelinin festivalin gözdesi olacağı belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla düzenlenen 'Sandland 2010' kum heykelleri festivali için çalışmalar devam ediyor. Global Design Art Works tarafından düzenlenen festivalde heykeller için yaklaşık 7 bin 500 ton kum kullanılıyor. Başta Brezilya, Ukrayna ve Rusya'nın bulunduğu 11 ülkeden 30'a yakın heykeltıraşlar dev kum yığınlarına şekil vermek için hummalı bir şekilde çalışıyor.

MİTOLOJİK KAHRAMANLAR HAYAT BULACAK

Festivalde heykeltıraşlar 300 Spartalı, Adem ile Havva, Minotour, Truva, Elfler, Minake Neko, Hacivat-Karagöz, Nemrut, Leyla ile Mecnun'un da aralarında olduğu onlarca temada 100'ü aşkın heykel yapıyor.

Festivalde en fazla dikkati çeken James Cameroon'un yapımcılığını üstlendiği 3 Oscar ödüllü Holywood'un en pahalı yapımlarından Avatar filminin de kum heykeli yapılıyor. İki heykeltıraşın gece gündüz uğraşarak yaptığı Avatar için yaklaşık 250 ton kum kullanılıyor. Filmdeki ile aynı boyutta olacak olan heykel festivalde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. 2009 yılında 120 bin ziyaretçiyi ağırlayan kum heykelleri festivalinin Genel Direktörü Cem Karaca, Avatar filminin yapımcılarını ve oyuncuları festivale davet ettiklerini söyledi.