BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.429,03
HABER /  DÜNYA

İstanbul fazlasıyla hak ediyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası, İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na yönelik destek çağrısı hemen karşılık buldu.

Abone ol

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, "Türkiye'ye bu konuda büyük şans diliyoruz." dedi. 

2012 Olimpiyatları'nın Londra'da yapılacağını hatırlatan, bu senenin kendileri açısından önemli olacağını belirten Londra'da Türk sporcuları ve ziyaretçileri de ağırlamaktan gurur duyacaklarını söyledi.

İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na aday adaylığıyla ilgili süreci yakından takip ettiğini anlatan Reddaway, "Tecrübelerimizden biliyoruz ki olimpiyatları yapabilmek çok büyük bir onur ve fırsattır." şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçen yılın kasım ayında İngiltere ziyaretinde olimpiyatlarla ilgili çalışmaları yerinde gördüğünü vurgulayan Reddaway şunları kaydetti: "Bizler Londra'da olimpiyat yapmış olmanın tecrübelerini de Türkiye ile paylaşıyoruz. İstanbul harika bir şehir. Türklerin organizasyon yapmaya yönelik kabiliyetleri çok üstün, onu biliyoruz. Fakat hatırlatmak istiyorum, zor bir süreç ama umarız ki Türkiye başarılı olur."