BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,34
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopter düştü

İstanbul Çekmeköy'de Aydınlar Mahallesi'nde bulunan site içerisine askeri helikopter düştü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya helikopterde bulunan 4 askerin şehit olduğunu duyurdu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

Abone ol

İSTANBUL'un Çekmeköy ilçesi Kirazlı Mahallesi'nde site içine UH1 tipi askeri helikopter düştü. Kazaya ilişkin yapılan ilk açıklamada olayda 4 askeri personelin hastaneye kaldırıldığı belirtilmişti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bir süre sonra yaptığı açıklamayla 4 askerimizin şehit olduğunu duyurdu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kazaya ilişkin "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü." ifadesini kullanmıştı.
Daha sonra olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Yerlikaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, düşen askeri helikopterde yaralanan 4 askerin şehit olduğunu belirtti. 

İSTANBUL VALİSİ: MAALESEF 4 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

''Saat 18.51 itibarıyla 4. Kara Havacılık Alayı'na ait bir askeri helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı, Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallemiz, ardımızda site içerisinde maalesef düşmüştür. Olay yerine hemen 2 dakika içerisinde 112 itfaiyemiz gelmiştir. 4 askerimiz yaralı olarak Sancaktepe Eğitim Araştırma Hastanesi'ne ulaştırılmışytır. Maalesef Sağlık Müdürlüğü'nden ulaştırılan habere göre 4 askerimiz şehit olmuştur. Silahlı Kuvvetlerimiz tahkikata başlamıştır. Tekrar hepimizin, bütün milletimizin, ordumuzun, silah arkadaşlarının başları sağolsun. Herhangi bir yaralı yok. Aynı zamanda bu helikopterin düştüğü yerde de bir sivil yaralı veya vefat eden herhangi bir şeyimiz yok.''

MSB: 4 SİLAH ARKADAŞIMIZ ŞEHİT OLDU

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesine düşen askeri helikopterdeki 4 askerimiz şehit oldu. Yaşanan acı olaya ilişkin, Milli Savunma Bakanlığından açıklama yapıldı. Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul/ 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy'de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır." denildi.

34 DAKİKA HAVADA KALMIŞ

Çekmeköy’de saat 18:51’de düşen 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopter havalandığı Samandra’ya geri dönecekti. Helikopterin saat 18:17’de "ilim02" çağrı adı ile kalkış yaptığı öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, olayla ilgili inceleme yapmak üzere bir başsavcıvekili ile iki cumhuriyet savcısı görevlendirildi.