BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

İşsizlik hedefini açıkladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, işsizlik rakamlarını yüzde 5’ler seviyesine çekmeyi hedeflediklerini söyledi.<br/>Bakan Ergün...

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, işsizlik rakamlarını yüzde 5’ler seviyesine çekmeyi hedeflediklerini söyledi.
Bakan Ergün, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “2. Ar-Ge Merkezleri Zirvesi”ne katıldı. Zirvede konuşma yapan Bakan Ergün, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Ergün, Türkiye’de işsizlik rakamlarında mevsimsel olarak bir iniş çıkış olduğunu belirterek, “Ama dünyadaki gelişmeleri özellikle Avrupa piyasalarındaki gelişmeyi göz önüne aldığımız zaman Türkiye bu süreç içerisinde istihdam da üretebilen bir büyümeyi yakalamış durumda. En azından işsizlik rakamlarının artmadığı iş gücüne katılan sayıda bir istihdam meydana getirdiğini, işsizlik rakamlarının belirli bir bantta seyrettiğini görüyoruz” dedi.
İşsizlik rakamlarını tek haneli düşük rakamlara getirmeyi arzu ettiklerini belirten Bakan Ergün, “Şu anda işsizlik rakamları tek hanenin yüksek rakamlarında bazen de çift haneye çıktığı oluyor. Onun için esas amacımız yüzde 5’ler seviyesine çekebilecek bir büyüme performansını yakalama amacımız var” diye konuştu.
(İHA)