BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

İsrailliler sokağa döküldü

Tel Aviv'de düzenlenen ilk ulusal çaptaki Olmert ve hükümetini protesto mitingine 100 binden fazla kişi katıldı.

Abone ol

İsrail'de, savaşın başarısızlıklarını ortaya koyan ve bundan Başbakan Ehud Olmert başta olmak üzere hükümeti sorumlu tutan Winograd raporundan sonra ülke siyasetinde başlayan tartışmalar, sokağa da yansıdı.

Tel Aviv'de bu akşam düzenlenen ilk ulusal çaptaki Olmert ve hükümetini protesto mitingine 100 binden fazla kişi katıldı.

Tel Aviv'in, suikastte hayatını kaybeden Başbakan İzak Rabin'in adını taşıyan Rabin meydanında yapılan mitinge polis kaynakları 100 bin dolayında kişinin katıldığını belirtirken, organizatörler 150, bazı medya organları da 200 binden fazla kişinin bulunduğunu söyledi.

Yüzlerce polisin güvenlik için görev aldığı miting alanında bulunanlar "Şimdi Seçim", "İstifa", "Olmert Evine", "Buraya Kadar" gibi pankartlar ve Hizbullah tarafından kaçırılan askerlerin fotoğraflarını taşıdı, zaman zaman protestolarını sloganlarla dile getirdi.

Mitingde, soldan ulusal-dinci kesimlere, Meretz partisinden, Ulusal Birlik-Ulusal Dinci Parti ittifakına kadar birçok sosyal kesimin üyelerinin yer aldığı bildirildi.