BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,03
ALTIN 2.306,17
HABER /  DÜNYA

İsrailli bakandan kan donduran açıklama!

Dünyanın günlerdir konuştuğu, İsrail askerlerinin Filistinli çocuklara yaptığı muameleyi anlatan görüntülere İsrailli Bakanın yorumu olay oldu.

Abone ol

Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Nebi Salih bölgesinde cuma günü İsrail askerinin gözaltına almaya çalıştığı çocuğun görüntüleri konuşulmaya devam ederken, İsrail Kültür Bakanı Regev tartışılacak bir açıklama yaptı.

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) eski sözcüsü olan Kültür Bakanı Miri Regev, İsrailli bir askerin kolu alçıda olan 12 yaşındaki Muhammed Tamimi'yi gözaltına almaya çalıştığı, Tamimi’nin ailesinin de askeri engellemeye çalıştığı görüntüler karşısında şoke olduğunu söyledi.

ASKER O ÇOCUĞU VURMALIYDI!

Twitter’dan yaptığı açıklamada aileye ateş açılması gerektiğini savunan Regev, askerlerin ‘eli kolu bağlı gönderilmemesini istedi: “Saldırıya uğrayan askerin ateş etmesine izin vermeliyiz. Güvenlik Bakanlığı’na bu aşağılamanın durdurulması ve ateş etme düzenlemelerinin derhal değiştirilmesi çağrısı yapıyorum.”

,cxjwe49ti0iqtdqlgkjzuq.jpg

O GÖRÜNTÜLER İNFİALE YOL AÇTI

İsrail askerlerinin cuma günü Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Nebi Salih bölgesinde 12 yaşındaki Muhammed Tamimi isimli Filistinli çocuğu gözaltına almaya çalışırken kameralar önünde silahsız kadın ve çocuklara karşı uyguladığı şiddet, infiale yol açmıştı. İsrail askeri, alçılı koluna rağmen Tamimi’yi kayaların arasında sıkıştırmıştı.

,wkoeckr0t0coj3neq6maxg.jpg

İSRAİL ASKERİNE KAFA TUTAN KIZ

Tamimi, annesi ve 2012'de ‘İsrail askerine kafa tutan Filistinli kız’ olarak dünya gündemine gelen ablası Ahed'in yoğun çabası sonucu gözaltına alınmaktan kurtulmuştu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2012'de Ahed ve annesi ile Türkiye'de bir araya gelmişti.

resized_75a1d-c617tagreuters3kopya.jpg

FİLİSTİN: AHLAKİ ÇÖKÜŞÜN GÖSTERGESİ

Öte yandan yerli ve yabancı aktivistlerden oluşan onlarca kişi, Tamimi ailesinin evinin yakınlarında çadır kurarak aileye destek verdi.

İsrail askerinin hareketine Filistin’den de kınama geldi. Yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin sürekli işlediği bu ihlallerin içinde bulundukları ahlaki çöküşü gösterdiği belirtildi. Tamimi ailesi, 2009'dan bu yana ‘ayrım duvarını’ protesto için düzenlenen haftalık gösterilere katılıyor.