BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.495,92
HABER /  DÜNYA

İsrail'i deliye döndüren gelişme! Büyükelçilik Kudüs'ten taşınıyor...

ABD Başkanı Donald Trump'ın baskısıyla Mayıs ayında İsrail Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyan Paraguay, İsrail'e büyük şok yaşattı... Paraguay, elçiliği tekrar Tel Aviv'e taşıma kararı aldı. İsrail deliye döndü..

Abone ol

İSRAİL yönetimi ABD Başkanı Donald Trump'ın evanjeliklerin baskısıyla ABD büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ardından aralarında Paraguay'ın da bulunduğu bazı ülkelerin de bu kervana katılmasıyla büyük sevinç yaşamıştı. Paraguay'dan İsrail'e büyük şok geldi. Paraguay, İsrail Büyükelçiliği'ne tekrar Tel Aviv'e taşıyacağını açıkladı.  İsrail bunun üzerine, Paraguay'daki büyükelçiliğini kapatma kararı aldı. 

PARAGUAY ELÇİLİĞİNİ KAPATIYOR... İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Paraguay'ın büyükelçiliğini tekrar Kudüs'ten Tel Aviv'e taşıyacağını duyurmasının ardından İsrail'in Paraguay büyükelçiliğini kapatacağı ve büyükelçinin istişare için İsrail'e geri çağrılacağı belirtildi. 

MAYIS AYINDA TAŞIMIŞLARDI... Paraguay Dışişleri Bakanı Luis Alberto Castiglioni, mayıs ayında Kudüs'e taşınan İsrail'deki büyükelçiliklerinin yeniden başkent Tel Aviv'e alınacağını belirterek, "Paraguay, Ortadoğu'da geniş, adil ve kalıcı bir barış sağlamak için bölgesel diplomatik çabaların yoğunlaşmasına katkıda bulunmak istiyor." demişti. 

AÇILIŞA DEVLET BAŞKANI GELMİŞTİ... Paraguay, ABD ve Guatemala'nın ardından 21 Mayıs'ta Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımıştı. Açılış törenine, eski Paraguay Devlet Başkanı Horacio Cartes ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da katılmıştı.

FİLİSTİN PARAGUAY'DA BÜYÜKELÇİLİK AÇIYOR... Filistin Dışişleri Bakanlığı, Paraguay'ın İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'ten Tel Aviv'e taşıma kararı alması üzerine Paraguay’da büyükelçilik açma kararı aldı. Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki yaptığı yazılı açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın talimatı üzerine başkent Asuncion’da büyükelçilik açılacağını belirtti.