BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,67
ALTIN 2.529,05
HABER /  DÜNYA

İsrail'den dünyayı ayağa kaldıracak adım!

Alınan Kudüs kararı sonrası hıncını alamayan İsrail bugün dünyayı ayağa kaldıracak bir yasayı görüşecek. İsrail parlamentosu, İsraillilere karşı 'şiddet kullanan Filistinliler' için idam cezası getirilmesini bugün görüşecek.

Abone ol

Jerusalem Post’ta yer alan habere göre Liberman, İsrailli sivil ve askerlere karşı 'şiddet eylemlerinde bulunan Filistinlilere' idam cezası verilmesini öngören tasarı bugün İsrail Meclisi Knesset’te görüşülecek.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Filistinlilere idam cezası getirilmesini öngören yasa tasarısının İsrail Parlamentosu Knesset'te oylamaya sunulacağını açıkladı.

ABD'DE BENZER KANUNLAR VAR: İsrail televizyonuna konuşan Liberman, İsrail hedeflerine karşı operasyon düzenleyen Filistinlilerin idam edilmesini öngören tasarının çarşamba günü ilk tur oylamaya sunulacağını duyurdu. Liberman, "Bu türden bir kanun, ABD kanunlarında da var. Bu nedenle, İsrail'in de dünyadaki en güçlü demokratik sistemin izinden gitmesi tercih edilir." dedi.

YASANIN ÇIKMASI İÇİN 3 TURDAN GEÇMESİ GEREKİYOR

Yasa tasarısının kanunlaşması için parlamentoda yapılacak 3 turdan geçmesi gerekiyor.İdam hükmünün olmadığı İsrail'de suçlulara yüzlerce yıl hapis cezası verilebiliyor.