BIST 10.044
DOLAR 32,37
EURO 34,87
ALTIN 2.399,40
HABER /  DÜNYA

İsrailden ateşkese onay

Mısır'ın önerisi sonuç verdi. İsrail tek taraflı ateşkesi kabul etti. Ortadoğu'da barışa doğru yol alındı. Olmert'in açıklamalarına Hamas'tan jet yanıt geldi;

Abone ol

İNTERNETHABER

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail'in Gazze'de tek taraflı ateşkesi kabul ettiğini açıkladı.

Operasyonda Hamas'a ağır kayıplar verdirdiklerini anlatan Olmert, "Gazze'de hedeflediğmiz amaçlara ulaştık. Özellikle ülke içerisindeki operasyonlara kararlılıkla devam ettik." diye konuştu.

Olmert, sivil halka ellerinden geldiğince zarar vermemeye gayret ettiklerini öne sürerek, Mısır'a da çabalarından dolayı teşekkür etti. Olmert, ateşkesin bu gece saat 02:00'da yürürlüğe gireceğini söyledi.

Olmert, İsrail askerlerinin, ateşkesin devamı için Gazze'de kalacağını belirtti. Esir asker Şalit'in serbest bırakılması için girişimlerini sürdüreceklerini belirten Olmert, "Bu operasyonla İsrail, gücünü ortaya koymuştur" dedi.

Gazze halkına da seslenenen Olmert, "İsrail sizin düşmanınız değildirdir. Hamas sizin düşmanınızdır. Bizim bölge içerisinde sivillere saldırmak gibi bir hevesimiz olmadı. Bu operasyonda acı çekenlerin olmasından dolayı çok büyük üzüntü duyuyoruz. Terör örgütünün tutsağı olan Filistinlilerin acı çekmemesi için çabalarımız devam edecektir. Amacımız özellikle Filistinlilerle barışa ulaşmaktır. Bu noktada da müzakerelere devam etmek istiyoruz." dedi.

MISIR'IN ÇABALARI SONUÇ VERDİ

Mısır Resmi Haber Ajansı MENA, Ehud Olmert'in Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i telefonla arayarak, Mısır'ın Gazze'de ateşkes önerisine ''olumlu yanıt verdiklerini söylediğini'' bildirmişti.

HAMAS'TAN JET YANIT

Bu açıklamalar sonrası Hamas'tan da bir açıklama geldi. Hamas tek taraflı ateşkesin savaşın bittiği anlamına gelmeyeceğini açıkladı.