BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,90
HABER /  DÜNYA

İsrail'de 'tersine göç kampanyası' başlatıldı

İsrail'de bir grup, yaşanan savaşlar ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle "Berlin'e yerleşenler" adı altında göç kampanyası başlattı.

Abone ol

Kampanyayı başlatanlar, hükümetin "vergilerde artış yapmak ve savaş çıkarmaktan başka bir şey yapmadığını" ileri sürerken, Almanya'da eğitimin ücretsiz oluşu, Tel Aviv'deki konut fiyatlarının Berlin'dekine göre 3 kat daha fazla olması, Almanya'da yaşlılık aylığı ve işsizlik ödeneği gibi imkanların İsraillileri göçe zorladığını savunuyor.

Filistin'deki "Medar" İsrail Araştırmaları Merkezi ise yakın bir zamanda İsrail'den Almanya'ya yoğun bir göç yaşanacağı tezini ortaya attı. Merkez tarafından hazırlanan raporda, başlatılan kampanya, daha konforlu ve güvenilir bir hayat isteyen İsraillilerin eğilimlerini ortaya koyması açısından önem taşıyor.

Raporda, İsraillilerin Almanya'ya göç kampanyası başlatmasının ardında yatan sebepler arasında hayat pahalılığı ile Gazze ve Lübnan'la belirli aralıklarla yaşanan savaşların oluşturduğu güvensizlik ortamı yer aldı.

Raporda ayrıca, İsrail vatandaşlarının son zamanlarda konut, gıda ve eğitim fiyatlarındaki artışın azaltılması talebiyle gerçekleştirdiği gösterilerin, hükümetin ilgisizliğiyle de birleşince göç edenlerin oranında artış yaşanmasına neden olduğu belirtildi.