BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  DÜNYA

İsrail'de şiddetli patlama! FLAŞ

İsrail' de Tel Aviv kentinde bir otobüste patlama meydana geldiği bildirildi

Abone ol

Gazze operasyonu sekizinci gününe girerken, kriz İsrail'e de sıçradı. Bugün öğle saatlerinde başkent Tel Aviv'de bir otobüste patlama meydana geldi.

İsrail bunu dünyaya terör saldırısı olarak duyurdu. Uzmanların yorumu İsrail'in bu saldırıyı bahane ederek Gazze'ye kara harekatını başlatacağı yönünde.

Tel Aviv'de otobüse düzenlenen bombalı saldırıyı El Kassam Tugayları, Gazze'deki camilerden yaptırdığı anonslarla üstlendiğini duyurdu.

Reuters haber ajansı, Tel Aviv'deki patlamada ilk belirlemelere göre en az 10 kişinin yaralandığını duyurdu. El Arabiya televizyonu ise bölgedeki muhabirine dayanarak yaralı sayısının 15 olduğunu, 3 yaralnın durumunun ağır olduğunu duyurdu.

TERÖRİST SALDIRDISI

İsrail polisi patlamanın 'terörist saldırı' sonucu meydana geldiğini açıkladı. Başbakan Benyamin Netanyahu'nun sözcüsü de olayın bir terör saldırısı oldunu belirtirken, patlamaya bir bombanın neden olduğunu söyledi.

18429036.jpg

GAZZE'DE KUTLAMA
Olayın, yerel radyolardan duyurulmasından sonra, Gazze sokaklarında sevinç gösterileri yaşandı.

Tel Aviv'de son olarak 2006 yılında benzer bir saldırı yaşanmıştı. Bir sandviç büfesinde yaşana intihar saldırısında 11 kişi ölmüştü.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Filistin'de saldırının haberinin gelmesinden sonra büyük bir coşku yaşandı. Hamas militanları patlamayı havaya ateş ederek kutladı. Hamas sözcüsü Sami Abu Zuhri konuyla ilgili olarak 'Hamas İsrail'deki saldırıya şükrediyor ve bunu Gazze'deki katliama bir karşılık olarak görüyor' dedi.

Ayrıntılar gelmeye devam ediyor...