BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.441,18
HABER /  DÜNYA

İsrail'de istifa sonrası erken seçim krizi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Liberman'ın istifası ile gündeme elen erken seçime ilişin"Gereksiz ve yanlış" olduğunu söyledi. Netanyahu'nun bu akşam koalisyon ortaklarından Kulanu Partisi lideri ve Maliye Bakanı Moşe Kahlon ile görüşmesinden sonra durumun netleşeceği bekleniyor

Abone ol

Gazze'de ateşkesi 'teröre teslimiyet' olarak gören Avigdor Liberman, Savunma Bakanlığı'ndan geçen hafta istifa etmişti. Bu istifa haberi ile birlikte İsrail'de erken seçim gündeme geldi. Koalisyonda çatlaklar meydana gelmesi ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, erken seçimin gereksiz ve yanlış olduğunu söyledi. 

Erken seçimin konuşulduğu İsrail'de Başbakan Netanyahu koalisyon üyelerini bir arada tutarak, sağcı hükümetin seçimlerin normal süresi olan Kasım 2019'a kadar ayakta kalması için çabalıyor. 

'GEREKSİZ VE YANLIŞ'
haftalık olağan kabine toplantısı önecesi konuşan Netanyahu, "Güvenliğimiz için hassas bir dönemde seçime gitmek gereksiz ve yanlış. Hepimiz 1992'de ve 1999'da neler olduğunu hatırlıyoruz. 'Oslo ve İntifada' felaketlerini yaşadık. Aynı hataların tekrarlanmaması için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız." dedi. 

Başbakan Netanyahu'nun bu akşam koalisyon ortaklarından Kulanu (Hepimiz) Partisi lideri ve Maliye Bakanı Moşe Kahlon ile görüşmesi bekleniyor. Bu görüşmenin ardından erken seçime gidilip gidilmeyeceğinin büyük ölçüde netleşeceği yorumları yapılıyor. 

PARTİLERDE BAKANLIK KAVGASI
Mecliste 5 sandalyeye sahip İsrail Evimiz Partisi lideri Liberman'ın istifasının ardından bir diğer koalisyon ortağı Yahudi Evi Partisi milletvekillerinden Shuli Moale, "Savunma Bakanlığını Naftali Bennett ve partisi Yahudi Evi'ne vermenin zamanı geldi. Eğer Bennett bu göreve getirilmezse partimiz koalisyon hükümetinin parçası olmaya devam etmeyecek." ifadelerini kullanmıştı.

Netanyahu ile Bennett, cuma günü koalisyonun geleceğini görüşmek üzere bir araya gelmiş, İsrail basınına konuşan Yahudi Evi Partisinden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili görüşmenin anlaşmazlıkla sonuçlanması sebebiyle iki liderin erken seçim kararı aldığını ileri sürmüştü.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman istifa etti