BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.443,62
HABER /  DÜNYA

İsrail son dakikaya kadar bombaladı

Dünya ateşkes ilanına sevinirken, İsrail Gazze'ye bomba yağdırdı.

Abone ol

İsrail 'in Gazze üzerine düzenlediği saldırıların sekizinci gününde, bu akşam TSİ 21.00'den itibaren geçerli olacak bir ateşkes ilan edilmesi üzerinde uzlaşıldı. İsrail ordusu, Binyamin Netanyahu 'nun ateşkesi duyurmasını beklediği saatlerde Gazze 'de 50 noktayı daha vurduğunu duyurdu.

SON DAKİKAYA KADAR BOMBALADI

İsrail ordusunun Gazze'de 50 noktayı bombaladığı bildirildi. İsrail ordusu, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ateşkes anlaşmasını kabul ettiklerini açıklamasının beklendiği saatlerde Gazze'de 50 noktayı daha vurduğunu duyurdu. Açıklamada, “İsrail, vatandaşlarına zarar verenlere saldırmaya devam edecektir” denildi.

ABLUKA DEVAM

Mısırlı bir kaynak, ateşkes anlaşması kapsamında Hamas ve İslami Cihat liderlerine düzenlenen suikastların sona erdirilmesinin ve Filistinlilerin hareketlerinin kolaylaştırılmasının da yer aldığını belirtti.

Hamas'ın ateşkes için en önemli koşullarından biri İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın kaldırılmasıydı. İsrail kaynakları kısa bir süre önce yaptıkları açıklamada, ateşkesin sağlandığını ancak ablukanın kaldırılmadığını vurguladı.

OPERASYON SEKİZİNCİ GÜNÜNDE

İsrail'in Tel Aviv şehrinde bugün bir otobüse düzenlenen ve 20'den fazla kişinin yaralandığı bombalı saldırı nedeniyle bu gece Gazze'ye operasyonun yoğunlaşması bekleniyordu.