BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İsrail resmen kaybetti

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, ateşkes anlaşmasını yorumladı. Meşal, İsrail dönerse biz de döneriz dedi.

Abone ol

Ateşkesin açıklanmasının ardından Mısır'ın başkenti Kahire'de İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şallah'la yaptığı basın açıklamasında Halit Meşal, ''İsrail , geçen çarşamba başladığı, 8 gün süren saldırılarında kaybetti.

İsrail, 8 gün sonra Filistin li direniş gruplarının isteklerine boyun eğmek zorunda kaldı. Filistin direnişi kazandı'' görüşünü belirtti.

ONLAR DÖNERSE BİZ DE DÖNERİZ

''Sihir, büyücüsüne geri döndü, İsrail atıldığı macerada başarılı olamadı'' ifadesini kullanan Meşal, İsrail'in ateşkese uyduğu sürece kendilerinin de uyacağını söyleyerek, ''İsrail ateşkese uyduğu müddetçe bizde uyacağız. Eğer onlar dönerse bizde döneriz'' diye konuştu.

Ateşkes maddeleri arasında Gazze 'den İsrail'e açılan sınır kapısı dahil tüm sınır kapılarının açılması şartı bulunduğu belirten Meşal, iki tarafın sınır kapılarının açılması, Gazze'ye insan ve mal girişinin kolaylaştırılması konusunda anlaşmaya varıldığını kaydetti.

ERDOĞAN'A ÖVGÜ

Ateşkesin sağlanmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk yetkililerin çabalarını öven Meşal, ''Başbakan Erdoğan ve Türk yetkililerin ateşkes için harcadığı çabalara teşekkür ediyoruz. Ayrıca Mısır ve Katar'a da teşekkürlerimizi sunuyoruz'' dedi.