BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İsrail Ordusu Gazze'ye tanklarla girdi! Son 24 saatte 481 Filistinli öldürüldü! 2 bin 913'ü çocuk...

İSRAİL, kara harekatı için beklediğini söylerken, Gazze'ye gece yarısı tankları da kullanarak büyük bir kara harekatı gerçekleştirdi.  Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısının son 24 saatte 481 artarak 2 bin 913'ü çocuk 7 bin 28 kişiye yükseldiğini açıkladı.

Abone ol

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırmasından sonra Filistin’de sivilleri hedef alan İsrail’den bugün endişe yaratan bir açıklama geldi. 7 Ekim’den sonra misliyle karşılık vereceklerini belirten İsrail, dün gece Gazze’de “göreceli olarak büyük bir kara operasyonu” yapıldığını duyurdu.

İsrail Ordu Radyosu tarafından yapılan açıklamada, “Kara kuvvetleri gece boyunca görece büyük bir Gazze saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı, Hamas mevzilerini hedef aldı” denildi.

Yapılan açıklamada, saldırının önceki kara operasyonlarından çok daha büyük olduğuna vurgu yapıldı. İsrail ordusu, saldırıda ölen ya da yaralananların sayısı ile ilgili bir açıklama yapmadı.

İsrail, Hamas'ın teklifine yanıt verdi: Hazırız

 İsrail, Hamas'ın operasyonunda esir alınanlar için anlaşmayı değerlendirmeye hazır olduğunu bildirdi. İsrail, çok sayıda esirin tahliyesini, Hamas da ateşkes, Gazze'ye elektrik ve Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını istiyor.

Saldırıların ardından ABD'den Suriye ve Irak adımı

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "daha geniş bir çatışmayı caydırma” ve “ABD üslerinin korunmasını güçlendirmek” amacıyla Orta Doğu’ya yaklaşık 900 asker gönderileceğini açıkladı.

9 Arap ülkesinden Gazze bildirisi

 Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün, Bahreyn, Suudi Arabistan, Umman, Katar, Kuveyt, Mısır ve Fas yayınladıkları ortak bildiride, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ni Gazze Şeridi’nde derhal ateşkes ilan etmeye çağırdı.

Al Jazeera muhabirinden İsrail'e: Bizi susturamayacaksınız

 İsrail'in dün Gazze'ye düzenlediği saldırıda eşi ve çocuklarının yanı sıra ailesinden çok sayıda kişiyi kaybeden Al Jazeera televizyonu Gazze muhabiri Vail ed-Dahduh, İsrail'in onları susturamayacağını ve görevlerini yapacaklarını belirtti.

Ölü sayısı arttı! Ölenlerden 2 bin 913'ü çocuk

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısının son 24 saatte 481 artarak 2 bin 913'ü çocuk 7 bin 28 kişiye yükseldiğini açıkladı.

 İsrail ordusu: Gazze'deki rehine sayısı 224'e yükseldi

İsrail ordusu Gazze'deki rehine sayısının 224'e yükseldiğini açıkladı. Reuters'in İsrail ordusuna dayandırdığı habere göre, Hamas'ın 7 Ekim'deki sınır ötesi saldırılarından bu yana Gazze Şeridi'nde rehin tutulanların sayısı 224'e ulaştı.

Kassam Tugayları: İsrail helikopterini SAM-7 ile vurduk

El-Aksa televizyonunun Telegram kanalından yapılan açıklamada, Kassam Tugaylarının Gazze'nin orta kesimlerindeki el-Bureyc Mülteci Kampı'nda bir İsrail helikopterini hedef aldığı belirtildi.

Açıklamada, "Kassam Tugayları, el-Bureyc'in doğusunda bir İsrail helikopterini SAM-7 füzesiyle vurdu, savaşçılarımız helikopterin vurulduğunu doğruladı." ifadesine yer verildi.

Putin'den 'çatışma Orta Doğu'nun ötesine yayılır' uyarısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, farklı inançlara mensup Rus dini liderlerle yaptığı toplantıda Gazze'deki masum kadın, çocuk ve yaşlıların başkalarının işlediği suçlar nedeniyle cezalandırılmasının yanlış olduğunu söyledi. Kremlin transkriptine göre Putin, "Bugünkü görevimiz, asıl görevimiz, akan kanı ve şiddeti durdurmaktır. Aksi takdirde krizin daha da tırmanması vahim ve son derece tehlikeli ve yıkıcı sonuçlar doğuracaktır. Ve bu sadece Orta Doğu bölgesi için geçerli değil. Orta Doğu sınırlarının çok ötesine taşabilir" 

İsrail’in sinir gazı kullanacağı ileri sürüldü

  İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlemesi beklenen kara harekatı kapsamında Filistinli direniş gruplarının tünellerine girmek için sinir gazı ve kimyasal silah kullanacağı öne sürüldü.

İsrail Gazze'ye tanklarla girdi! İşte ilk görüntüleri...

Kara harekâtını sürekli erteleyen IDF, Gazze'ye girdi. Yapılan açıklamada operasyon 'hedefli bir baskın' olarak duyurulurdu. IDF, birliklerin çok sayıda altyapıyı ve tanksavar güdümlü füze fırlatma pozisyonlarını vurduğunu söyledi IDF, askerlerin baskından sonra bölgeyi terk ettiğini duyurdu. Geçmişte de askerlerin Gazze'ye geçtiği benzer saldırılar yaşanmıştı. Son operasyonu alışılmadık kılan şey ise tankların ilk kez dahil olması. Çok sayıda Hamas savaşçısını öldürdüğünü ve önemli miktarda altyapıya zarar verdiğini iddia ediyor. Ayrıca tanksavar mevkilerini hedef aldıklarını da belirttiler.

Biden: Gazze'nin açıkladığı ölü sayısına inanmıyorum

ABD Başkanı Biden, İsrail'in sivil kayıpları minimuma indirmek için yeteri kadar çaba harcayıp harcamadığı sorulduğunda Gazze'deki bakanlığın açıkladığı sayılara güvenmediğini söyledi . Biden, "Filistinlilerin öldürülenlerin sayısı konusunda doğruyu söylediğini düşünmüyorum. Eminim ki siviller öldürülmüştür, ama savaş açmanın bedeli budur" dedi.

Gazeteci canlı yayında iken İsrail ailesini katletti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda, Al-Jazeera televizyonunun muhabiri Vail el-Dahduh'un ailesinden çok sayıda kişiyi öldü. Al-Jazeera'den yapılan açıklamada, "İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bir evi hedef alan saldırısında meslektaşımız Vail el-Dahduh'un eşi, oğlu ve kızı da dahil olmak üzere ailesinden çok sayıda kişi şehit oldu." ifadesi kullanıldı. Yaşlı gözlerle öldürülen oğluna veda eden Dahduh, "Bunlar korku ve yıkımın gözyaşları değil, insanlık gözyaşlarıdır. İşgal defolsun. (İsrail ordusu) Çocuklarımızla bizden intikam alıyorlar." dedi.

Netanyahu'nen gerçekleştirmek istediği: İşaya kehaneti

İsrail başbakanı Netanyahu Gazze'de katliamı artıracaklarını ima ederek "İşaya'nın kehanetini gerçekleştireceğiz" dedi. İşte İşaya'nın İsrail'e ilişkin kehanetleri:
- İsrail, Tanrı'nın seçkin halkı olacak.
- Nil’den Fırat’a Büyük İsrail krallığı kurulacak.
- İsrail, tüm uluslara adalet ve kurtuluş getirecek.
- İsrail, dünyanın ışığı olacak.
- İsrail, Tanrı'nın krallığı olacak.