BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

İsrail onayladı Ankara'ya elçi geliyor!

Mavi Marmara krizi sonrası yaşanan gerginlik 6 yıl sonra son buluyor. İsrail hükümeti, Ankara Büyükelçiliği'ne Eitan Naeh'in atanmasını onayladı.

Abone ol

İsrail hükümetinin, Eitan Naeh’in Ankara'ya büyükelçi olarak atanmasını onayladığı bildirildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamada, “İsrail hükümeti diplomat Eitan Naeh’in İsrail’in Ankara Büyükelçisi olarak atanmasını onaylamıştır.” ifadesine yer verildi.

DAHA ÖNCE TÜRKİYE'DE GÖREV YAPTI

Naeh’in daha önce Türkiye’de görev yaptığı ve Türkçe konuştuğu vurgulanan açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, “Naeh’in bu görev için iyi bir seçim olduğuna dair en ufak bir şüphem yok” şeklindeki yorumu aktarıldı.

Hükümetin, Naeh’e yeni görevinde başarı dileklerine yer verilen açıklamada, Naeh'in tecrübeli ve profesyonel bir diplomat olduğu vurgulandı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Emmanuel Nahson, Eitan Naeh'ın Ankara'ya büyükelçi olarak atandığını açıklamıştı.

2010'DAN SONRA NORMALLEŞME SÜRECİ

Türkiye ile İsrail arasında 2010 yılında yaşanan Mavi Marmara krizinin ardından, temmuz ayının sonunda ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik anlaşma imzalanmıştı.

İsrail'in Ankara Maslahatgüzarı Amira Oron, ağustos ayında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Normalleşmenin daha başındayız. İlişkilerimizi büyükelçilik seviyesine çıkardığımızda iki ülke arasındaki faaliyetlerin çok daha artacağına inanıyorum." ifadesini kullanmıştı.