BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.422,82
HABER /  DÜNYA

İsrail körüklüyor! Netanyahu'dan Kürtleri gaza getiren açıklama

IRAK'ta savaş rüzgarları estiren bağımsız Kürdistan referandumu için Barzani yönetimine gaz veriyor. Başbakan Netahyahu'dan 'bağımsız Kürt devletini destekliyoruz' açıklaması geldi. Netanyahu komutanın PKK itirafına da bakın ne dedi;

Abone ol

IRAK'ta bağdat yönetimi ile Bölgesel Kürdistan yönetimi arasında savaş rüzgarları eserken, İsrail yangını daha da körükledi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kürtleri gaza getiren açıklamasında bağımsızlık referandumunu desteklediklerini söyledi.

Netanyahu, Arjantin Cumhurbaşkanı Mauricio Macri ile Buenos Aires'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlediği ortak basın toplantısında, Kürtlerin bağımsızlık referandumuna da değindi.

Netanyahu, İsrail'in bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasını desteklediğini belirterek, “İsrail bir bütün olarak teröre karşı çıkarken, Kürt halkının kendi devletini kurma yönündeki meşru çabalarını destekliyor” ifadesini kullandı.

PKK KIVIRMASI
Binyamin Netanyahu, "İsrail, terör örgütü Hamas'ı destekleyen Türkiye'nin aksine, PKK'ye karşı ve onu bir terör örgütü olarak görüyor" şeklinde konuştu.

GENELKURMAY BAŞKAN YARDIMCISI NE DEMİŞTİ?
İsrail Savunma Güçleri Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan  "Benim kişisel bakış açıma göre, PKK bir terör örgütü değil. Belki (bu sözler) manşetlere çıkacak ama; ben böyle görüyorum.  İsrail'in dış politikasına hizmet ediyorlar” demişti.

Golan, 25 Eylül'de yapılacak referandum ile ilgili, "Tüm Kürtlerin katılımıyla Büyük Kürdistan kurulmalıdır" açıklamasında bulunmuştu.

IRAK'TA İÇ SAVAŞA DOĞRU
Irak'ta 'Kürt savaşı' rüzgarını estirmeye başlayan Mesud Barzani'nin referandumu iptal etmesine yönelik baskılara verdiği yanıt oldu. BBC'ye cuma günü demeç veren Barzani 'Her Kürt savaşmaya hazır' dedi.

Mesud Barzani'den her satırı olay açıklama: Savaşırız

BAĞDAT YÖNETİMİNE SAVAŞ YETKİSİ : Irak parlamentosu da dün oylama yaptı ve referanduma izin vermediğini duyurdu. Hükümete de Kürt yönetimine yaptırım için tam yetki verildi. Bu yetkinin içinde güç kullanımı da bulunuyor. Başbakan İbadi de yaptığı açıklamada bağımsız Kürdistan devletine asla izin vermeyeceklerini duyurdu.

Irak Meclisi'nden Kürtlerin referandumuna veto

BAĞDAT - KÜRT SAVAŞI
ABD'nin işgali sonrasında yıllardır kaos içinde olan Irak'ta yeni bir savaş için çanlar çalıyor. 25 Eylül 2017 pazartesi günü referandum iptal edilmezse Irak'ta kıyamet kopacak gibi görünüyor.