BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  GÜNCEL

İsrail bir evi böyle vurdu

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda F-16 savaş uçaklarının sivillerin yaşadığı bir evi hedef alarak yerle bir etmesi kameralara yans...

Abone ol

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda F-16 savaş uçaklarının sivillerin yaşadığı bir evi hedef alarak yerle bir etmesi kameralara yansıdı.
İsrail’in geçen haftadan bu yana Koruyucu Hat adıyla Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda sivillerin yaşadığı bir evi hedef alarak yerle bir etmesi kameralara yansıdı. İsrail Hava Kuvvetleri şüpheli olarak gördüğü evin sahibi Samir Nofal ile irtibata geçiyor ve evi boşaltmalarını istiyor. Samir Nofal’ın ve komşularının evlerinin boşaltmalarından 15 dakika sonra İsrail Hava Kuvvetleri bir uyarı atışı yapıyor. Uyarıdan 5 dakika sonra ise İsrail F-16’ları iki adet füze göndererek Samir’in evini yıkıyor.
İsrail’in kullandığı ‘Knock on the roof’ adı verilen bu tartışmalı yöntemle gerçek saldırıdan bir süre önce ölümcül olmayan bir ses bombası gönderiliyor. Bu uyarı atışının ardından ise gerçek bombalar gönderilerek hedef vuruluyor. Uyarı atışı ile gerçek saldırı arasında tam olarak kaç dakika olduğu ise bilinmiyor. Bu sürenin bazen kısa olması binada yaşayanların evi tahliye etmesi için yeterli zaman bulamamasına neden oluyor.
(İHA)