BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.397,14
HABER /  DÜNYA

İsrail asıllı iki Arap ifade verecek

Mavi Marmara baskınıyla ilgli olarak iki İsrail uyruklu Arap ifade vermeyi kabul etti.

Abone ol

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisinde bulunan iki İsrailli Arap, İsrail baskınıyla ilgili kurulan soruşturma komisyonuna ifade vermeceklerini açıkladı.

Muhammed Zedan ve Şeyh Hamad Ebu Daabis, AFP'ye verdikleri demeçte, İsrail baskınının meşru olup olmadığını soruşturmak için kurulan ve ''Tirkel'' adı verilen komisyona ilk başta ifade vermeyi kabul etmediklerini ancak fikir değiştirdiklerini anlattı.

Zedan, ''Tirkel komisyonu ilk başta beni davet etti ama reddettim ve nedenlerimi belirten bir mektup gönderdim. Bu komisyonla işbirliği yapmak istemediğimi çünkü komisyonun, olaya taraf olan hükümet tarafından kurulduğunu izah ettim. Bu komisyonun anlamsız, tavsiyelerinin de kabul edilemez olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Her iki tanığın, İsrailli yetkililerin kendilerine ifade verme zorunlulukları bulunduğunu bildirmesinden sonra fikir değiştirdiği belirtiliyor.

İsrailli Araplar, İsrail halkının yüzde 20 kadarını oluşturuyor. Bu kişiler, İsrail'in kurulduğu 1948'den sonra bölgede kalan 160 bin Filistinlinin torunları olarak biliniyor.