BIST 9.898
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.461,08
HABER /  GÜNCEL

İşportacı Eminönü'nün gerçeği

Başkan Adayı Nevzat Er, "Tarihi dokuya uygun çadırlar kurarak işporta sorununu çözümleyebiliriz" dedi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın halen avukatlığını sürdüren AK Parti Eminönü Belediye Başkan Adayı Nevzat Er, ilçenin uzun yıllardır devam eden sorunlarını değerlendirerek, çözüm önerilerini anlattı.

İlçenin önemli sorunlarından birinin işportacılar olduğunu kaydeden Nevzat Er, kendisinin de okul yıllarında işportacılık yaptığını belirterek, yasaklayarak bir çözüm elde edilemediğini mutlaka soruna alternatif çözümler geliştirmek gerektiğini vurguladı.

"SÖKÜP ATMAK ÇÖZÜM DEĞİL"

1962 yılında 9 yaşındayken babası ve amcalarıyla İstanbul'a gelen Nevzat Er, İmam Hatip Lisesi'nde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'la birlikte okudu. Okul yılları boyunca Küçükpazar semtindeki Leblebici Sokak'ta bulunan 44 numaralı bekar odasında yaşayan Nevzat Er, öğrenim masraflarını ilçede işportacılık yaparak karşıladı.

İşportanın kimilerine göre problem bile kabul edilmediğini ve yasaklanarak rahatlıkla çözümlenebileceğini düşündüklerini ifade eden Er, "İşportacılar için kolayca 'sökün atın' diyebiliyorlar.

Bize göre ise bu geçerli bir çözüm değil. Mutlaka işportacıların da ekonomik yaşama kazandırılacağı sosyal projeler geliştirmemiz gerekiyor. Kendim de işportacılık yaptığım için bunu biliyorum. Tarihi dokuya uygun çadırlar kurarak işporta sorununu çözümleyebiliriz.

Ne esnaf ne de tüccar kabul edebileceğimiz işportacılar, böylece hem ekonomik hem de sosyal yaşamın içinde yer almış olacaklardır. Özellikle sahil kısımlarında kuracağımız çadırlar, Eminönü'ndeki işportacılığı kontrol altına almamızı sağlayacaktır. Sürdürülebilir mekanlarda bu iş daha disipline edilmiş olacaktır" diye konuştu.

BEKAR ODALARI SORUNU

AK Parti Eminönü Belediye Başkan Adayı Er'in yaklaşık 6 aydır kendisiyle birlikte çalışan proje grubu tarafından geliştirilen bir diğer çözümü ise bekar odalarıyla ilgili. Özellikle Süleymaniye ve Küçükpazar semtlerinde yoğun olarak bekar odalarının bulunduğunu belirten Nevzat Er, kaçak yabancı işçilerin de burada çok sağlıksız koşullarda yaşadıklarına işaret etti.

Bekar odalarının sadece bir asayiş olgusuyla değerlendirilemeyeceğini dile getiren Nevzat Er, öncelikle bekar odalarının insanca yaşanabilir mekanlar haline getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Anadolu'nun çeşitli yörelerinden gelen bu insanların burada yaşamaya mecbur kaldığının unutulmaması gerektiğini vurgulayan Nevzat Er, "İMÇ blokları gibi, tarihi dokuyu bozmadan, sadece bekarların yaşayabileceği çok daha rahat ve sıhhi mekanlar kurulmasını sağlayabiliriz. Böylece hem insanların daha sağlıklı ortamlarda yaşaması sağlanır hem de bu insanların kolayca sürüklenebileceği suç odaklarından uzak kalmaları mümkün olur" dedi.

Belediye Başkanı seçildiği takdirde merkezi idarenin desteği ve önerileriyle ilçenin bu iki önemli sorunu için acil bir şekilde çözüm sunacaklarını kaydeden Nevzat Er, 'medeniyetin beşiği Eminönü'nü, medeni bir şekilde yöneteceklerini' söyledi.