BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İspanya'da korkunç kaza Türk öğrenciler de vardı

İSPANYA Tarragona'da erasmus öğrencilerini taşıyan otobüs kaza yaptı. Otobüsün içinde Türk öğrencilerin de bulunduğu ortaya çıktı.

Abone ol

İspanya’nın kuzeydoğusunda bulunan Tarragona kenti yakınlarında bu sabah meydana gelen trafik kazasında en az 14 kişi öldü. Kaza geçiren otobüste Türk öğrencilerinde bulunduğu belirtildi.

Sabah TSİ 07.00 sıralarında çoğunluğu Erasmus öğrencilerinden oluşan 56 kişiyi taşıyan otobüs ile bir otomobil AP-7 otobanı üzerinde çarpıştı. Olayda en az 14 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi verilirken, 43 kişinin de yaralandığı açıklandı.



BİRÇOK ÜLKEDEN ÖĞRENCİ BULUNUYORDU

Birçok farklı ülkeden öğrencileri taşıyan otobüsün Valencia’daki bir şenlikten Barcelona’ya dönmekte olduğu kaydedildi. AP-7 otobanı trafiğe kapatılırken, kaza mahalline ambulanslar sevk edildi.

Yaralıların çoğu yaşları 22 ila 29 arasında değişen öğrenciler... İngiliz Daily Mail gazetesi yaralıların Türkiye, İngiltere, İsviçre, Norveç, Ukrayna ve İspanya'dan olduğunu yazdı. İspanyol El Mundo gazetesinde ise kaza esnasında otobüste Hollandalı ve Yunan öğrenciler olduğu bilgisi yer aldı.



Katolonya Bölgesi İçişleri Bakanı Jordi Jane, kaza geçiren öğrencilerin Erasmus kapsamında Barcelona Üniversitesi'ne kayıtlı olduklarını açıkladı. Jane, otobüs soförünün Tortoso'da gözaltında bulunduğunu da sözlerine ekledi.