BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.401,93
HABER /  GÜNCEL

İslami okula kız öğrencilere farklı muamele eleştirisi

Londra yakınlarındaki Luton kasabasında yer alan İslami bir okulun denetiminde, kız öğrencilere teknoloji dersinde sadece dikiş ve örgü öğretildiği,kız ve erkek öğrencilere eşit muamele edilmediği ortaya çıktı.Okul standartlarını iyileştirdiğini söylüyor.

Abone ol

Londra yakınlarında bir kasaba olan Luton'da İslami bir okulda, kız öğrencilere teknoloji dersinde sadece örgü ve dikiş öğretildiği, kız ve erkek öğrencilere eşit muamele edilmediği bildirildi.

1995 yılında açılan ve kasabadaki ilk İslami okul olan Luton Rabia Okulu'nu denetleyen Ofsted isimli resmi kurum, okulun bağımsız eğitim kurumları standartlarını karşılamadığını ve eğitim kalitesinin yetersiz olduğunu söyledi.

Resmi bir devlet kurumu olan Ofsted, herhangi bir bakanlığa bağlı olmadan, doğrudan parlamentoya raporlar sunarak eğitim kurumlarını düzenli şeklide denetliyor.

Okulda beş ila 16 yaş arasında 269 öğrenci bulunuyor.

Denetim raporu sonrasında bir açıklama yapan okul, standartlarını yükseltmek için gereken iyileştirmelerin yapıldığını söyledi.

Kız öğrencilere tek alternatif: Çocuk bakımı

Mayıs 2014'te yapılan denetimde kız öğrencilerin kariyer konusunda yeterince rehberlik görmediği, iş deneyimi kazanmaları için yerleştirildikleri programların sadece çocuk bakımı ile kısıtlı olduğu söylendi.

Okuldaki İslami eğitim ile seküler eğitim arasındaki dengenin öğrencilerin cinsiyetleri söz konusu olduğunda farklılaştığını raporlayan Ofsted, erkek öğrecilerin ulusal müfredattaki konuları daha fazla gördüğünü söyledi.

Raporda, kız öğrencilerin erkek öğrencilere kıyasla laboratuarlara erişiminin daha kısıtlı olduğu, yeni oluşturulan bir müfredatta ise teknoloji dersinin kızlar için sadece dikiş ve örgüden ibaret olduğu bilgisi yer aldı.

İngiltere'de dini gruplar da kendi bağımsız okullarını açabiliyor, ancak bu okullar ulusal müfredatı belirli bir düzeyde okutmakla ve ülkenin eğitim standartlarını yakalamakla yükümlü.