BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Isınmak için yanan sobaya sarıldı

Sakarya’nın Kocaali ilçesinde akli dengesinin bozuk olduğu öğrenilen bir kişi, ısınmak için sobaya sarılınca kendini yaktı.<br/>Edinilen bil...

Abone ol

Sakarya’nın Kocaali ilçesinde akli dengesinin bozuk olduğu öğrenilen bir kişi, ısınmak için sobaya sarılınca kendini yaktı.
Edinilen bilgiye göre, Sakarya’nın Kocaali ilçesinde akli dengesinin bozuk olduğu öğrenilen Burhan T.’nin (53) çıplak bir şekilde sokaklarda dolaşıp komşularını kapılarına giderek rahatsız etmesi nedeniyle mahalle muhtarı Ruhi Deligöz yetkililerden yardım istedi. İlk olarak Kocaali Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Deniz ile görüşen Deligöz, bir suç unsuru oluşmadığı için Kocaali Kaymakamı Ahmet Odabaş ile görüşülmesinin daha doğru olacağını öğrendi. Kaymakam Odabaş ile görüşen Deligöz, daha sonra İlçe Emniyet Amiri İlhan Sarıoğlu’na konu hakkında bilgi verdi. Emniyet Amiri Sarıoğlu, yetkililerle yapılan görüşmelerde vakanın psikolojik olduğu ve gerekli tahkikatlar yapıldıktan sonra bir rapor doğrultusunda ilgili hastanelere nakil yapılabileceği bilgisini aldı.

YARDIM İSTEDİ
Şahsın evine gittiğini anlatan Muhtar Ruhi Deligöz, “Ağır kokular içinde bir insanın yaşamasının mümkün olmadığı bir evdi. Evin tavanı her an çökme tehlikesi ile karşı karşıya. İnsanın tüylerin diken diken eden bu manzara karşısında şaşkınlık içindeyim. Bir gece önce ısınmak için yaktığı sobaya sarılarak uyumak isteyince bacaklarını ve vücudunun bir kısmını yakmış. Kendi imkanlarımızla Kocaali Devlet Hastanesi acil servisine götürdük. Burada gerekli müdahale yapıldı. Yaralarının sarılmasının ardından, ’Acilden giriş yapılan hastayı yasal olarak 6 saatten fazla elimizde tutamıyoruz’ diyerek evine gönderdiler. Şans eseri kontrole giden bir komşusunun fark etmesi üzerine tekrar hastaneye götürdük ancak yine eve gönderildi. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SİROZLA DA MÜCADELE EDİYOR
Öte yandan 5 yıldır eşinden ayrı yaşayan 2 çocuk babası Burhan T.’nin, akli dengesinin bozuk olmasının yanı sıra yıllardır siroz hastalığıyla mücadele ettiği belirtildi. Bugüne kadar Sosyal Yardımlaşma ve komşularının desteğiyle hayatını devam ettiren şahsın, son 10 gündür akli dengesini iyice yitirerek bakıma muhtaç duruma düştüğü ve yemek yeme alışkanlığını kaybettiği öğrenildi.
(İHA)