BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,64
HABER /  DÜNYA

IŞİD'ten inanılmaz sigara katliamı!

IŞİD'e karşı Irak ve Suriye'de koalisyon ülkeleri desteğinde kapsamlı operasyon hazırlıkları yapılırken örgüt, getirdiği katı kuralları ihlal edenleri acımasızca cezalandırıyor.

Abone ol

Rudaw'da yer alan habere göre, Kerkük’e bağlı Havice ilçesinde sigara içen IŞİD’lilerin örgüt tarafından öldürüldü.

İlçedeki görgü tanıklarından edinen bilgiye göre, örgütün ilçede başlattığı “sigara içme yasağı” kapsamında bazı kişilerin gözaltına aldığı bildirildi. Gözaltına alınan ve tamamının örgüt üyesi olduğu öğrenilen 12 kişi infaz edildi. Örgüt, ilçede sigara içen bir çok kişinin ise parmağını kesti. Denetimlerindeki bölgede katı kurallar uygulayan IŞİD, kuralları ve yasakları ihlal ettikleri gerekçesiyle Irak ve Suriye'de yakın zamanda yüzlerce kişi kafası kesilerek, yüksekten atılarak ya da yakılarak  infaz edildi.  
 
Saldırı püskürtüldü
 
Bu arada IŞİD, Musul ve Kerkük’te Peşmerge mevzilerine kapsamlı saldırı başlattı. 4 ayrı koldan saldırıya geçen IŞİD mensuplarına sert karşılık verilirken koalisyon güçlerine ait savaş uçakları Dicle’nin doğu cephesinde saldırıya geçen örgüt mensuplarını hedef aldı. IŞİD saldırıları savaş uçaklarının etkili vurması ve peşmergenin direniş göstermesi nedeniyle püskürtüldü.
 
Musul için tarih verildi
 
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nda (CENTCOM) görevli üst düzey yetkili ise, Musul’un IŞİD’in elinden geri alınmasına yönelik operasyonun en erken Nisan veya Mayıs ayında düzenlenebileceğini söyledi. Yetkili, Irak’ın ikinci büyük kenti Musul’un örgütün elinden geri alınması için saldırıda en az 20 bin Iraklı ve Kürt birliklerden oluşan askeri güce ihtiyaç duyulduğunu, zamanlamanın bu güçlerin savaşa hazır olup olmadıklarına bağlı olduğunu ifade etti. Iraklı güçlerin 700 kilometrekarelik alanı IŞİD'den geri aldığını kaydeden aynı yetkili, “Musul kolay olmayacak, zor bir savaş olacak” diye konuştu.