BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

IŞİD'in partisi Meclis'te olsaydı

Star yazarı Mehmet Metiner, bugünkü yazısında Star'a yönelik silahlı saldırıya tepki göstermeyen HDP'ye ve onlara destek çıkan yazarlara yüklendi

Abone ol

Star yazarı Mehmet Metiner'in hedefinde teröre arkasını dayamakla eleştirdiği HDP'ye ve ona laf söyletmeyen bazı gazeteciler vardı.

Metiner yazısında Star Medya Grup Başkanı Murat Sancak'a silahlı saldırıya tepki göstermeyen HDP'ye ve Eşbaşkan Figen Yüksekdağ'ı terörün arkasında durmakla suçladı.

Metiner'in eleştiri oklarının hedefindeki diğer kesim ise HDP'ye destek çıkan bazı yazarlar oldu.

AK Parti İstanbul milletvekili Metiner yazısında "IŞİD terör örgütünün partisi mecliste olmuş olsaydı acaba aynı hoşgörüyü ve kollamayı o parti için de yaparlar mıydı?" diye sordu.

Terör saldırıları sonrası yazarların attıkları olay tweetleri köşesine taşıyan Metiner, yazısına şöyle devam ediyor:

NEVŞİN MENGÜ'YE TEPKİ

"Siirt’te 8 askerimiz şehit ediliyor. Bu ülkenin saygın üniversitelerinden birinde öğretim üyesi olan Ayşe Hür kalkıp “Aman ha, hemen PKK’yı suçlamayın, geçmişteki JİTEM’i unutmayın!” türünden twitt’ler yazabiliyor. Yani hemen PKK’ya kol kanat germe ihtiyacı duyabiliyor. Bölgenin yeni JİTEM’inin PKK olduğunu bilmeyen var sanki. CNN Türk’ün spikeri Nevşin Mengü aynı terör olayı karşısında hemen sahne alıp “Aman ha, HDP’yi kriminalize etmeyelim” türünden laflar etme ihtiyacı hissedebiliyor. Sanki kendisi gazeteci-televizyoncu değil de HDP’nin siyasi sözcüsü gibi...

HDP’yi kimsenin kriminalize ettiği yok. Sırtını terör örgütlerine dayadığını söyleyen bir HDP kendini kriminalize etmiş olmuyor mu zaten? “PKK isterse sizi tükürüğüyle boğar” diyen bir HDP’li vekil, “Devletin kurumlarını tanımıyoruz. Özyönetimimizi ilan ediyoruz. Kendi güvenliğimizi de kendimiz sağlayacağız!” diyen HDP’li belediye başkanları HDP’yi kriminalize etmiş olmuyor mu?

Nevşin Mengü gibilere sormak lazım: IŞİD terör örgütünün partisi mecliste olmuş olsaydı acaba aynı hoşgörüyü ve kollamayı o parti için de yaparlar mıydı? “PKK ile IŞİD aynı değil bizim için!” diyorsa Mengü gibiler takdirini aziz milletimize bırakıyorum.

Terörle yüreğimize korku salamazsınız. Bize asla diz çöktüremezsiniz. Bizi zinhar yıldıramazsınız. Sadece azmimizi bilersiniz."