BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.438,95
HABER /  DÜNYA

IŞİD'in artık savaş uçakları da var! İşte şok görüntüler...

IŞİD'in günlerce kuşatma altında tuttuktan sonra ele geçirdiği Tabka hava üssünde çok sayıda uçağa el koyduğu bildirilirken ilk görüntüler de gelmeye başladı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
IŞİD'in Suriye'deki Rakka şehrinde bulunan rejime ait Tabka hava üssünü ele geçirmesinden sonra örgüte yakın sosyal medya hesaplarından çarpıc fotoğraflar paylaşılmaya başlandı. 

YÜZLERCE KAYIP VEREREK ELE GEÇİRMİŞLERDİ

IŞİD'in günlerce kuşatma altında tuttuktan sonra geçtiğimiz gün ele geçirdiği Tabka hava üssü örgüte ağır pahalıya mal olmuştu. El Nusra cephesi IŞİD'in kuşatma boyunca 300'den fazla savaşçı kaybettiğini iddia ederken örgüt 120 kaybı olduğunu duyurmuştu. Suriye ordusu ise hava üssünü saha büyük bir saldırı için tahliye ettiğini açıklarken yüzlerce IŞİD militanı öldürdüünü iddia etmişti.

IŞİD'İN ARTIK UÇAKLARI DA VAR!

IŞİD'in ele geçirdiği Tabka hava üssünde kayda değer silah ve mühimmata da el koyduğu bildirilirken örgüte yakın sosyal medya hesaplarında el konulan uçakların görüntüleri paylaşıldı. Hava üssünde Suriye ordusunun geride bıraktığı uçakların teknik kapasitesi henüz bilinmezken yerel kaynaklar uçakların büyük ölçüde kullanılamaz durumda olduğunu iddia etti.

bv1jrzqigae69p.jpg

bv1ivffieaabiu.jpg

bvzyky4iiaadc.jpg

bv1i2zcieaezv5.jpg

bv1iyrtiqaiukm.jpg