BIST 9.916
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.432,66
HABER /  DÜNYA

'IŞİD'e skandal bir hediye'

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, 'Beşar Esad ile yapılacak bir görüşmenin IŞİD’e yarayacağını' dile getirdi.

Abone ol

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin 'Esad ile görüşme' açıklamalarına ilişkin “Beşar Esad ile yapılacak bir görüşmenin IŞİD’e yarayacağını” dile getirdi.

Fabius, bugün Kerry ile görüştüğünü de vurgulayarak, Amerika’nın Suriye tutumunda herhangi bir değişiklik olmadığını Kerry’nin kendisine ilettiğini söyledi.

Fransa Başbakanı Manuel Valls ise, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e ilişkin açıklamasına üzüldüğünü belirtti.

"ESAD KALDIĞI SÜRECE ÇÖZÜM OLMAYACAK"

Canal Plus televizyonuna konuşan olan Valls, “Esad binlerce kişinin ölümünden sorumludur. Siyasi bir çözüm olmayacak, Esad kaldığı sürece çözüm olmayacak ve John Kerry bunu biliyor" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, katıldığı bir televizyon programında Esad rejimiyle "eninde sonunda müzakere etmek zorunda olduklarını" söylemişti.

SURİYE'DE SİYASİ ÇÖZÜM

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında konuya ilişkin sorulara cevap verdi. Suriye’de uzun süreden bu yana siyasi çözümü savunduklarına dikkat çeken Psaki, şöyle konuştu:

“Dışişleri Bakanı Kerry ve yönetimden çok sayıda kişinin çok defa söyledikleri gibi Suriye’deki insanların acılarını sona erdirmenin tek yolu Cenevre prensipleri ile uyumlu gerçek siyasi çözümden geçiyor.”

Esad rejiminden temsilcilerin de bu sürecin bir parçası olması gerektiğini uzun süreden bu yana söylediklerini kaydeden Psaki, “Dışişleri Bakanı Kerry’nin ima etmeyi istediği Esed’in kendisi olmaz; asla olamaz” şeklinde konuştu.