BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  DÜNYA

IŞİD'e selfie darbesi!

IŞİD militanının sosyal medyada paylaştığı selfie’nin izini süren ABD, örgüte ait cephaneliği havadan vurdu.

Abone ol

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye’de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı gerçekleştirdiği operasyonlarda sosyal medyadan da yardım alındığı ortaya çıktı.

ABD Hava Kuvvetleri’nde Pasifik Hava Komutanı olarak görev yapan General Herbert Hawk Carlisle, ABD ordusunun bir IŞİD militanının sosyal medyada paylaştığı selfieden yola çıkarak, terör örgütünün önemli bir merkezini vurduğunu açıkladı.

YERİ TESPİT EDİLDİ

General Carlisle başkent Washington’da Hava Kuvvetleri Derneği’nde yaptığı konuşmada, ABD ordusunun IŞİD militanlarıyla sosyal medya aracılığıyla da mücadele ettiğini belirtti. General Carlisle, “Bir IŞİD militanı sosyal medyada fotoğrafını paylaştı. Militan IŞİD’a ait bir komuta merkezinin önünde duruyordu. Florida’daki üssümüzde görevli askerlerimiz, IŞİD militanının selfiesinden yola çıkarak örgüte ait komuta merkezini tespit etti ve sonraki 22 saat içerisinde savaş uçaklarımız burayı bombalayarak yerle bir etti” dedi.

4200 SORTİ

General Carlisle, IŞİD’e karşı şu ana kadar 4 bin 200 hava saldırısının gerçekleştirildiğini ve bu saldırılarda 14 bin bomba atıldığını söyledi. Carlisle’ye göre bu operasyonlarda 13 bin örgüt militanı öldürüldü.

ABD’nin IŞİD’le mücadele koordinatörü John Allen çarşamba günü Katar’da yaptığı konuşmada, IŞİD’le mücadelenin 10 yıl ya da daha fazla sürebileceği uyarısında bulunmuştu.