BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

IŞİD'e büyük darbe! Tel Abyad YPG kontrolünde!

YPG, Rakka ile Tel Abyad'ı bağlayan yolu ele geçirerek IŞİD'i kuşatma altına alırken şehrin Kürt güçlerin eline geçtiği bildirildi.

Abone ol

Kürtlerin denetimindeki Kobani ve Cezire kantonları arasında yer alan IŞİD’in kontrolündeki Tel Abyad’a yönelik PYD’nin silahlı kanadı YPG ile Burkan el Fırat güçlerinin, Tel Abyad bölgesini kontrol altına aldığı bildirildi

YPG, IŞİD’in Suriye’deki merkezi Rakka ile Tel Abyad’ı bağlayan yolda denetimi sağlayarak sınır kentini üç yönden kuşattı. Tel Abyad’da 100 ila 150 IŞİD militanının kaldığı tahmin edilirken kentin YPG kontrolüne geçtiği öğrenildi.

TEL ABYAD'DA BAYRAKLAR DEĞİŞTİ

Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Tel Abyad bölgesinin kontrolüne geçiren YPG güçleri, yerleşim biriminin farklı noktalarına bayrak dikti.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonrası bölgede yaşayan Suriyelilerin Türkiye'ye sığınmasının ardından Tel Abyad'a yerleşen Kürt gruplar kentin kontrolünü sağladı.

Sevinç gösterisinde bulunan gruplar, başta gümrük binası olmak üzere kente hakim 3 farklı noktaya da bayraklarını astı.

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'den bazılarının ise sınırın karşısında yaşananlara alkışlarla destek verdiği görüldü.

Bir taraftan gümrük kapısına yaklaşık 300 metre mesafedeki bir noktada Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Tel Abyad'ın iç bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e ait bayrakların Akçakale ilçesinden görülmesi ise dikkat çekti.

Öte yandan yerel kaynaklar, halen Tel Abyad'ın iç bölgelerinde aralıklarla çatışmaların meydana geldiğini iddia etti.

Sınır hattındaki önlemlerini artıran güvenlik güçleri ise bölgedeki sivilleri sınırdan uzaklaşmaları yönünde anonslarla uyardı.

Bölgede son 15 günde çatışmalardan kaçan 20 binin üzerinde Suriyeli Türkiye'ye sığınmıştı.

SINIRDAN KAÇARKEN YAKALANANLAR IŞİD MİLİTANI ÇIKTI!

DHA'nın haberine göre, bu gelişmeden sonra sınırdan kaçmaya çalışan bazı kişiler Türk askerleri tarafından yakalandı ve üstleri arandı. Kaçak giriş yapan kişilerin IŞİD militanı olduğu öğrenildi.

MÜLTECİ DRAMI 

YPG ile IŞİD militanlarının çatışması ve koalisyon ülkelerinin hava bombardımanından kaçıp sınıra toplanan binlerce Suriyeli dünden bu yana büyük bir dram yaşıyor.

SINIRA ÖZGÜR SURİYE ORDUSU BAYRAĞI ASILDI

Akçakale Sınır Kapısı'nın karşısındaki IŞİD denetimindeki Tel Abyad Sınır Kapısı'nın duvarına Özgür Suriye Ordusu bayrağı asıldı. Saat 17.00 sıralarında asılan bayrak Türkiye tarafından da görülüyor.