BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

IŞİD turşuyu da yasakladı!

Irak ve Suriye'de terör estiren IŞİD yasaklar listesine bir yenisini daha ekledi

Abone ol
Musul'da 10 Haziran'dan bu yana işgalini sürdüren ve hilafet ilan eden IŞİD, "haram ve yasak" listesine yenilerini ekledi. Kentte turşu, sirke ve çerezi haram sayan IŞİD, işyerlerinde bu maddelerin satılmasını yasakladı. 

Sincar'da (Şengal) IŞİD işgaline son verilmesi için YPG tarafından Rojava'da silahlandırılan 2 bin 500 Ezidi, savaşmak için bölgeye gönderildi.

Basnews’in haberine göre, IŞİD kentte çerez ve turşu tüketimini haram ilan etti. Kentteki pazarda operasyon yapan IŞİD üyeleri, kuruyemiş, turşu ve sirke dükkanlarını kapatırken mallara el koydu.

IŞİD’in uygulamaları kılık kıyafet alanında da sürdü. Erkeklere Afgan kıyafeti giymeleri için çağrı yaparak, uymayanlara baskı kuran IŞİD, halka Irak kimliklerini teslim edip kendilerinin hazırladığı İslam Devleti kimliği almaları yönünde çağrı yapıyor. IŞİD 10 Haziranda işgal ettiği Musul kentinde şeriat düzeni kanunları açıklamış daha sonra da bu kentte hilafetini ilan etmişti.

2 BİN 500 EZİDİ CEPHEDE

Rojava Halk Savunma Birlikleri (YPG) tarafından askeri eğitime tabi tutulan 2 bin 500 Ezidi ise IŞİD’e karşı savaşmak için Şengal dağı ve ilçesi çevresine konuşlandı. Kapsamlı askeri eğitime tabi tutulan, keskin nişancılık, roket ve havan topu kullanımı konusunda uzmanlaşan birlik, IŞİD’in kontrolündeki bölgeleri geri almayı hedefliyor. Şengal Dağı’nda hızlı eğitimden geçirilen diğer birliklerin de yakın zamanda "Şengal Direniş Birlikleri"ne katılacağı bildirildi.