BIST 10.167
DOLAR 32,39
EURO 34,72
ALTIN 2.400,38
HABER /  GÜNCEL

IŞİD son dakika örgüte yılbaşı hediyesi gibi operasyon

IŞİD son durum haberlerine göre örgüte 'yılbaşı hediyesi' gibi operasyon yapıldı Kaçmaya çalışan 4 IŞİD militanı yakalandı.

Abone ol

IŞİD son dakika haberlerine göre örgüte 'yılbaşı hediyesi' olarak çok büyük bir sabah operasyonu yapıldı Peşmerge Güçleri, bugün başkent Erbil’de, kaçmak isten 4 IŞİD’liyi sağ olarak yakaladı.

Peşmerge Güçleri istihbarat yetkililerinden Esad Kadir Kuşafi, Rudaw’a yaptığı açıklamada Pırmam (Selahaddin) ilçesi sınırları içindeki Starke köyünde 4 IŞİD mensubunu yakaladıklarını belirtti. Kuşafi, IŞİD’lilerin Iraklı olduğunu ve kerkük’ün Dakuk ilçesinde ikamet etiklerini söyledi.

IŞİD mensupları, bölgede bulunan nehirden kaşıya geçerek kaçmak isterken ele geçirildi.

BU SABAH SAATLERİNDE OPERASYON BAŞLAMIŞTI

Peşmerge Güçleri bugün sabah saatlerinde Erbil yakınındaki Güwer – Mahmur cephesinde IŞİD örgütü mensuplarına karşı saldırıya geçmişti. Ağır silahlarla Sultan Abdullah köyü çevresinde IŞİD örgütü mensuplarına karşı operasyon başlatılmıştı.

sid.20141231130502.jpg

Güwer – Mahmur Cephesi Sorumlusu Sirwan Barzani, dün, IŞİD’le savaş öncesi peşmergelerin bulunmadığı bazı bölgelere girdiklerini belirtmişti.

pesmerge-3.20141231130518.jpg Sirwan Barzani, IŞİD örgütünün Erbil’e doğru ilerlemek istediğini ancak Peşmerge Güçleri’nin her seferinde planları bozarak, saldırıları püskürttüğünü ifade etmişti.

barzani.20141231130405.jpg

BARZANİ'DEN 2015 MÜJDESİ


Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, 2015 yılında, IŞİD saldırılarından dolayı göç etmek zorunda kalanalrın evlerine döneceğini ifade etti.

Başkan Barzani, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kürt milletinin, “sahip olduğunu yüksek değerler sayesinde” savaştan zaferle çıkacağını belirten Barzani, “Allah’ın izni ve Kürdistan halkının desteğiyle yeni yılda herkes kendi evine dönecek” dedi. Mesajda, daha sonra şu ifadeler yer aldı:

“Özgürlük yolunda ve IŞİD teröristlerine karşı savaşta canlarını millet ve vatan uğruna feda eden kahraman şehit peşmergelerin ruhuna binlerce selam olsun.”

Barzani ayrıca, “2015 yılının Kürdistan halkı ve büyün insanlık için mutluluk ve refah yılı olmasını diliyorum. Umut ediyorum ki yeni yıl inkarın, şiddetin ve terörün bittiği bir yıl olacak. Artık insanlık onuru çiğnenmesin, bölgede barış hakim olsun ve insani değerler kin ile nefrete karşı galip gelsin” İfadelerini kullandı.

MİLLİ PİYANGO YILBAŞI ÇEKİLİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MİLLİ PİYANGO YILBAŞI SONUÇLARI İÇİN ÖZEL ÇEKİLİŞ - TIKLAYINIZ

MİLLİ PİYANGO YILBAŞI ÇEKİLİŞİ AMORTİLER İÇİN TIKLAYINIZ