BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.409,13
HABER /  DÜNYA

IŞİD peşmergeye klor gazıyla saldırdı

Irak'ta terör örgütü IŞİD, Musul’un Mahmur-Güwer cephesindeki Peşmergelere klor gazıyla saldırdı.

Abone ol

IŞİD Musul bölgesinde peşmerge güçlerine klor gazlı saldırı düzenlendi, Yaralı peşmergelerde yanma ve morluklar görüldü.

Mahmur- Güwer cephesindeki Peşmerge Komutanı Ziryan Şeyh Wesani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu sabah saatlerinde peşmergenin konuşlandığı Telerim köyüne yapılan klor gazı ve diğer kimyasal madde içeren havan saldırısı sonucu 3 peşmerge yaralandı. Yaralı peşmergelerin çeşitli bölgelerinde yanma ve morlukların görüldüğü tespit edildi" dedi.

YANIK VE KIZARIKLIK ORTAYA ÇIKTI

DAEŞ'in kimyasal saldırısının son bir ay içerisinde yoğunlaştığını dile getiren Wesani, "DAEŞ, Erbil için çok önemli olan Mahmur-Güwer cephesini düşürmek için her türlü saldırı taktiğini uyguluyor. Son dönemlerde çok başlı havan atan katyuşalar ile saldırılar gerçekleştirdi. Atılan havanların içerisine birçok kimyasal maddenin olduğunu fark ettik. Yaralanan peşmergelerin vücudunda yanık ve kızarıklar ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

IKBY Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, peşmerge güçlerinin Tel Afer- Musul- Şingal yolunu birbirine bağlayan bölgede DAEŞ'in kimyasal silah saldırısına maruz kaldığını açıklamış, saldırıya maruz kalan peşmergelerin elbiseleri ile bölgedeki topraktan alınan örnekler Avrupa'daki bir laboratuvara gönderilmişti. İnceleme sonucunda kimyasal madde tanısı konulmuştu.