BIST 10.012
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.437,61
HABER /  DÜNYA

IŞİD neden İsrail'e saldırmıyor?

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, IŞİD'in kendilerinden korktuğu için saldırıda bulunmadığını söyledi.

Abone ol

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, ülkenin resmi radyosuna yaptığı açıklamada, IŞİD'in neden İsrail'e saldırmadığını sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi. IŞİD'in İsrail'den korktuğunu belirten Yalon, "Çünkü çok sert bir karşılık alacaklarını biliyorlar" dedi.

Bakan Yalon, IŞİD örgütünün bulunduğu bazı bölgelerin İsrail sınırında olduğunu ancak örgütün bugüne kadar kendileri için bir tehlike arzetmediğini belirtti. Moşe Yalon, IŞİD'in İsrail'den duyduğu korku nedeniyle saldırmadığını dile getirerek, "Çünkü çok sert bir karşılık alacaklarını biliyorlar" dedi.

"BAŞARILI OLAMADIKLAR ÇÜNKÜ..."

İran'ın varlığının İsrail için "tehdit" olduğunu vurgulayan Yalon, "Suriye ve Golan Tepeleri'nde bize karşı bir cephe açma girişiminde bulundular. Başarılı olamadılar çünkü önlerini kapattık" dedi.

"İRAN IŞİD'DEN DAHA TEHLİKELİ"

İsrailli Bakan, İran'ın kendileri için "IŞİD'den daha tehlikeli" olduğunu da ekledi.

BÜTÜN YAHUDİLERİ ÖLDÜRECEKLERİNİ AÇIKLAMIŞLARDI

IŞİD, geçen yaz yaptığı bir açıklamada, İsrail'i ortadan kaldıracakalarını ve bütün Yahudiler'i öldüreceklerini iddia etmişti. Yine yaz aylarında İsrail'de 6 Arap, IŞİD üyesi oldukları şüphesiyle gözaltına alınmıştı.

Tel Aviv, İsrail'de yaşayan Araplar'ın çoğunluğunun örgüte karşı olduğunu, bu nedenle barınma olanağı bulamadığını duyurmuştu.