BIST 10.163
DOLAR 32,30
EURO 35,00
ALTIN 2.452,23

IŞİD Musul halkını kovdu vahim tablo

IŞİD Musul halkını kovdu vahim tablo

Musul'da IŞİD kenti ele geçirince halkı kovdu, bir şehir yollara düştü vahim bir tablo

IŞİD Musul halkını kovdu vahim tablo

YARIM MİLYON KİŞİ KAÇTI

Cenevre merkezli Uluslararası Göç Örgütü, Irak Şam İslam Devleti örgütünün ele geçirdiği Musul'da şiddetin artmasından endişe eden yaklaşık 500 bin kişinin evlerini terk ettiğini açıkladı.

Irak'ın ikinci büyük kenti olan Musul'daki çatışmalarda birçok ölü ve yaralının olduğunu belirten Göç Örgütü, çatışmaların yaşandığı bölgede bulunan dört hastaneyle iletişimin kesildiğini bazı camilerin kliniğe dönüştürüldüğünü ve yaralıların tedavi altına alındığını belirtti.
IŞİD Musul halkını kovdu vahim tablo

AZAP YOLU

IŞİD'in kovduğu Musul halkı 40 derece sıcakta ölüm kalım yoluna düştü. Can korkusuna arkalarına bakmadan kaçan halk, yanlarına da fazla bir şey alamıyor.

Sıcak hava da Musul halkının azap yolunu katmerlendirerek acıyı büyütüyor.
IŞİD Musul halkını kovdu vahim tablo

ARABALAR YASAKLANDI HALK YÜRÜYOR

Musul kent merkezinde araçların kullanımın yasaklandığını kaydeden Göç Örgütü, insanların yürüyerek şehri terk etmek zorunda bırakıldığını açıkladı.
IŞİD Musul halkını kovdu vahim tablo

I
KAMP KURULUYOR

1 milyon 800 bin nüfusu olan Musul'un üçte biri boşalmış durumda. Açıklanan rakama göre 500 bin kişi kentten kaçtı.

Geriye kalanların da kentten çıkmaya çalıştığı bilgisi var. Son yılların en büyük göç dalgasını başlatan IŞİD terörü bölgede büyük bir kaos yaratmış durumda.

Kamp yapılıyor

Buradan güvenlik kontrolünden geçirilen aileler için kamp inşa edilecek. Erbil Valiliği ve Hebat Kaymakamlığı kamp yapımını gerçekleştirmek için fizibilite çalışmalarına başladı.

Hebat Kaymakamı Rızgar Mustafa özellikle pazartesi gecesinden beri çok yoğun insan göçüyle karşı karşıya olduklarını söyledi. Kaymakam Mustafa binlerce kişinin bir gün içerisinde Erbil'e sığınmak istemesinin karşısında zor anlar yaşadıklarını, hazırlıksız yakalandıklarını belirtti.