BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

'IŞİD militanı' diye öldürüp pişirip yediler!

Kongo'nun Beni kentinde yerel halk, IŞİD üyesi olduğundan şüphelendikleri bir kişiyi önce taşlayarak öldürdü, sonra da bedenini yakıp yedi.

Abone ol

Kongo'da akıllara durgunluk verici bir olay yaşandı. Yerel halk, IŞİD üyesi olduğunu iddia ettikleri bir bir kişiyi önce taşlayarak öldürdü, sonra da bedenini yakıp yedi.

Olay, Beni kentinde ADF-NALU denilen İslamcı bir grubun sorumlu tutulduğu gece baskınlarının ardından geldi. Pala ve balta kullanan militanların, geçtiğimiz ay 100'den fazla kişinin ölümüne neden olduğu düşünülüyor.

YEREL DİL TAŞIMIYOR DİYE...

Görgü tanıklarının ifadesine göre kimliği henüz belirlenemeyen genç bir erkek, yerel dili konuşamaması ve pala taşıması nedeniyle bindiği otobüste çevredekilerin şüphelenmesine neden oldu. Otobüsten zorla indirilen genç erkek, önce özkeli kalabalık tarafından taşlanarak öldürüldü. Görgü tanıkları kalabalık daha sonra cesedi yakıp yediğini anlattı.

1.20141101153640.jpg
Yetkililer ise olay yerinde yakılan ateşin küllerini topladı.

Olayla ilgili henüz resmi ağızlardan bir açıklama gelmezken, bölgede bir süredir tansiyonun yüksek olduğu biliniyor. Yolları kapatıp slogan atan halk, hükümetten kendilerini daha fazla korumalarını istiyor.