BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,05
HABER /  GÜNCEL

IŞİD, hırsızlık yaptı iddiasıyla bir gencin elini kesti

Abbas Ali isimli genç, Musul'da IŞİD üyeleri tarafından 5 ay önce "silah çaldığı" iddiasıyla yakaladı. Terör örgütü "elinin kesilmesi" yönünde karar verdi. Ali'nin eli şehir meydanında ailesinin gözü önünde kesildi.

Abone ol

Irak ordusu tarafından geçtiğimiz hafta kurtarılan Musul'un Kayyara nahiyesinde, "hırsızlık" yaptığı iddiasıyla terör örgütü IŞİD tarafından eli kesilen Abbas Ali'nin hikayesi yürek burkuyor.

IŞİD'in 2 yıl boyunca kontrolü altında tuttuğu Musul'un Kayyara nahiyesinde yaşayan 21 yaşındaki Abbas Ali isimli genç, 5 ay önce "silah çaldığı" iddiasıyla yakalandı ve örgütün "elinin kesilmesi" yönünde verdiği karar şehir meydanında infaz edildi. 

Ali, IŞİD'in Kayyara'da büyük haksızlık ve zulümlere imza attığını, bu haksızlıklardan dolayı halkın tamamının mağduriyetler yaşadığını söyledi. 

CANIMIZA TAK ETTİRDİLER, SİLAH ALMAK İSTEDİM...

Ailesi ve arkadaşları arasında oldukça sevilen ve "şampiyon"  olarak anılan Ali, elinin kesilmesine götüren süreci şöyle anlattı:

"IŞİD'in ilçemizi ele geçirmesinin üzerinden 2 yıl geçmişti. Halka karşı büyük bir zulüm uygulanıyordu. İnsanlarımız artık patlama noktasına gelmişti. İftira, öldürme, işkence, cezalandırma örgütün rutin uygulamalarıydı. Buna karşı içimden IŞİD'in karargahlarından silah alıp onlara saldırmayı geçiriyordum. Bunu gerçekleştirmek için karargahlarından birine yaklaştığımda IŞİD militanları tarafından yakalandım."

AİLEMİN GÖZLERİ ÖNÜNDE ELİMİ KESTİLER

Yakalandıktan sonra bir ay boyunca örgüte ait bir hapishanede tutulduğunu ve ağır işkencelerden geçtiğini belirten Ali, Selahaddin vilayetinden Ebu Süleyman adlı IŞİD militanının kendisi hakkında el kesme cezası verdiğini ifade etti. 

 Cezanın 21 Mart 2016'da tüm halkın ve ailesinin gözleri önünde uygulandığına dikkati çeken Ali, "Cezanın infazından önce elime bir eldiven geçirdiler. Cellat eline büyük bir makas alarak ailemin ve halkın huzurunda elimi kesti. Çektiğim acı dayanılmazdı. Sonra hastaneye götürüp kesilen yere dikiş attılar." diye konuştu.

BU DURUMA BİR TÜRLÜ ALIŞAMADIM

Yaralarının psikolojik olarak kendisinde derin izler oluşturduğunu dile getiren Ali, bu duruma bir türlü alışamadığını söyledi. 

IŞİD teröristlerinin yaptıklarını Allah'a havale ettiğini dile getiren Ali, "IŞİD hayatımı, geleceğimi kararttı. Yaşamımı altüst etti. Genç yaşımda tek elle kaldım. Şimdi ne okuyabiliyorum, ne de çalışabiliyorum. Ancak her şeye rağmen kolum kesilmediği için şükrediyor ve teröristlerin cezalarını Allah'tan bulmalarını diliyorum." diye konuştu.

Musul'un kurtarılması operasyonundan önce stratejik öneme sahip olan Kayyara nahiyesi 2 yıl aradan sonra 25 Ağustos'ta Irak ordu güçleri tarafından IŞİD'den kurtarılmıştı.