BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  EKONOMİ

İşçilerden oturma eylemi

Taşeron firma tarafından işten çıkartılan 210 işçi hastane önünde oturma eylemi yaptı.

Abone ol

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinin temizlik işlerini yapan taşeron firma tarafından işten çıkarılan 210 işçi, hastane önünde oturma eylemi başlattı. Oturma eylemi yapan işçiler, zaman zaman uğradıkları ''haksız uygulamayı'' alkışlarla protesto etti. ''Sendika hakkımızı, işimizi geri istiyoruz'', ''Önce insan diyorlar, bizi işten atıyorlar'' dövizleri taşıyan işçilere, yakınları da destek verdi.

Bazı kadın işçilerin ağladıkları görüldü. Hastane önünde oturan işçilere destek veren aynı hastanenin Ortopedi Servisinden Prof. Dr. İzge Günal, yaptığı basın açıklamasında, taşeron şirkete bağlı 210 işçinin işten çıkarılarak haklarının gasp edildiğini savundu. Aynı zamanda Üniversite Konseyleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı da olan Prof. Dr. Günal, şöyle konuştu:

''Hırsızlık yaptıkları için değil, tembellik yaptıkları için değil, çalışma haklarına sahip çıkmak istedikleri için işten atıldılar. 210 arkadaşımız çalıştıkları yerde, yani hastanede, muayene olabilecekleri kurum hekimi istedikleri için işsiz bırakıldılar. Zorunlu ücretsiz izin kullanmayı kabul etmedikleri, ek mesai
ücretlerini almak istedikleri için işsiz bırakıldılar.''

Prof. Dr. Günal, işçilerin işlerine geri dönmeleri için 30 öğretim görevlisinin imza kampanyası başlattığını belirtti. DEÜ Hastanesi temizlik işlerinden sorumlu olan taşeron firmaya bağlı çalışan Genel-İş Sendikası üyesi 210 işçi, toplu sözleşme sürecinde bazı kararları protesto etmiş ve geçen cuma günü işten çıkarılmıştı.