BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.521,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İsa Gök'ten tartışma yaratacak iddia

CHP'de dün yapılan Tüzük Kurultayı'na damgasını vuran Mersin Milletvekili İsa Gök iddialarına devam ediyor...

Abone ol

CHP'nin dün yapılan tüzük kurultayında salondan çıkartılan İsa Gök, salona ellerinde telsizlerle saldırı timi getirildiğini iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin dün yapılan 16. Olağanüstü Kurultayı'nda salondan çıkartılan Mersin Milletvekili İsa Gök, NTV'ye konuştu.

Salona ellerinde telsizlerle saldırı timi getirildiğini öne süren Gök, şunları söyledi:

"Arkadaşlar dövüldü, salondan atıldık. Salona tek başıma girmek zorunda kaldım. Bakın bir hata yapılıyor diyorum. Dilekçemi divan almıyor.

KALDIR-İNDİR ELEŞTİRİSİ

Genel başkan arbedeyi engellemediği gibi teşvik etti. Bir polis arkadaşın kolu kırıldı. Dün hangi delegemiz konuştu. Sadece el kaldır-indir oldu. Delege arkadaşlarım içeri alınmadılar. Yeni CHP'nin demokrasi anlayışı AKP'nin ileri demokrasi anlayışı. Ceketim, elimdeki dosyalar parçalandı. Ama parçalayan CHP'li değillerdi.

Salona bir saldırı timi gelmiş. Ellerinde telsizlerle birbirlerini de yönlendiriyorlar. Polisleri dahi darbettiler. Bu saldırı timini kim organize etti. Salona benim çıkarıldığım yan kapıdan kim aldı. Bu timi kim getirdi. Bu tim kime karşı getirildi. Ben çıkarıldıktan sonra genel başkan "Beni CHP'lilere karşı korumayın" diyor. Güldürmesin insanı.

GENEL BAŞKAN GÜCÜNÜ ARTTIRDI

Bügünkü kurultay küçük salona alındı. Seyirci ve basın alınmayacak dendi. Birileri kurultayı terörize ediyor. Ben ve arkadaşlarım ise partinin sola kayması demokrasi için mücadele veriyoruz. Mücadelesini vermeseydik solun adını ağzına almazlardı. Değişim tamamen sağa yönelik.

Yerel seçimlerde ön seçimi kaldırdı. Genel başkan yetkilerini artırdı.

ÇIKAMADIĞI KÜRSÜYE BUGÜN ÇIKTI

Dünkü kurultayda kürsüye çıkmasına izin verilmeyen İsa Gök, bugün Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye çıktı ve delegelere seslendi.

İşte İsa Gök'ün konuşmaları:

"Atatürk soyadı özel bir kanunla verilmiştir. Konuşmalarda sadece Mustafa Kemal deniyor. Ben genel başkanıma Kemal dersem saygısızlık olur. İstirhamım sürekli olarak dikkat ediyorum tüm konuşmalarınızda Mustafa kemal diyorsunuz. Lütfen Mustafa Kemal Atatürk diyelim.

BİZ ÖNERGE VERENE KADAR

Bir tüzük sözü verildi. Yalnız partiye değil tüm Türkiye'ye verdik bu sözü. Üzerinden aylar geçti ama yerine getirilmedi. Ta ki 22 aralık tarihli Parti Meclisinde önerge verene kadar.

Çifte kurultay şık olmamıştır. Kurultaylar yapılır. Sol partilerde kurultaylar fikir fırtınası şeklinde geçer. Kurultaylardan korkmamak lazım. Garip bir durum var bizim kurultaylarımızda fikir tartışmasına giremiyoruz.

Dünkü kurultaya kimse huzur bozmaya gelmedi. Ben sadece partinin hukuki bir sorun yaşamaması için uyarı önergesi veriyorum. Kurultaylarda bağırış çağırış değil fikir masaya yatırılmalı. Ben uyarıyı yapmaya çalışıyorum. Ben partinin neferiyim. Ben ve arkadaşlarım verilen her görevi yapmaya çalıştık.

EŞİME KADAR LAF ETTİLER

Benim talebi neydi, hukuku dolanmayalım, parti hukuki tartışma içine girmesin. Ama önergemi veremediğim gibi saldırı başladı. Asla genel başkanımız konuşma yaparken onu kesmek gibi bir şey demedim. Saldırıya bakın diye bağırıyorum ama bakılmadı. Bir linç girişimi var. Daha sonra TV programlarında eşime kadar laflar gitmiş."