BIST 10.046
DOLAR 32,35
EURO 34,60
ALTIN 2.380,07
HABER /  EKONOMİ

İş Bankası'ndan Rusya çıkarması

Rus Kommersant gazetesi Türkiye İş Bankası'nın Rus özel bankalarından Sofiya'yı satın almaya hazırlandığını yazdı.

Abone ol

Rus Kommersant gazetesi Türkiye İş Bankası'nın Rus özel bankalarından Sofiya'yı satın almaya hazırlandığını belirterek, küresel ekonomik krizin ortasından çıkmasından sonra Rus piyasasına ilk defa stratejik bir yatırım yapıldığını duyurdu.

Kommersant'ta bugün yayımlanan haberde, İş Bankası'nın Sofiya Bank'ı satın alma işlemlerinde sona yaklaşıldığı ifadelerine yer verilerek, ''Kriz başladığından bu yana Rusya piyasasına ilk defa stratejik yatırımcı geldi'' denildi.

Gazete, Rus bankacılık sektöründeki kaynaklarından edindiği bilgiye göre, İş Bankası'nın bu hafta içinde Sofiya Bank'ın yüzde 100'ünü satın aldığını açıklanmasının beklendiğini belirterek, İş Bankası'nın böyle bir satın alıma Türk müşterilerinin Rusya'daki firmalarına hizmet verebilmek için giriştiğini kaydetti.

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Rusya'da orta boyutlu bir banka satın alma yönündeki niyetlerini ilk olarak geçen yıl aralık ayında açıklamıştı.

Kommersant, anlaşma bedelinin bankanın sermayesinin 1,5 katı olduğunu belirterek, bankanın sermayesinin 1 Eylül 2010 verilerine göre 803 milyon ruble (yaklaşık 27 milyon dolar) olduğu vurgulandı.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Aykut Demiray da, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) İş Bankası sponsorluğunda geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da gerçekleştirdiği ''Ticaret Finansmanında Kriz Tepkisi'' konulu konferans sırasında gazetecilerin soruları üzerine, Rusya'da banka alımını sonlandırmak üzere olduklarını, satın alma işleminin bu yıl içinde tamamlanacağını duyurmuştu.