BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.427,91
HABER /  DÜNYA

İranlı sporcu Düşes'in elini neden sıkmadı?

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Paralimpik Olimpiyatları’nda dün gece kürsüye çıkan İranlı bir atletin kendisine ödülünü veren Cambridge Düşesi Kate’in elini “kültürel nedenlerle” sıkmadığı ortaya çıktı.

Abone ol

F42 sınıfı disk atma dalında yarışan İranlı sporcu Mehrdad Karam Zade dün yapılan müsabakalarda ikinci olarak gümüş madalyaya hak kazandı. Zade, madalyasını da Cambridge Düşesi’nin elinden aldı.

Ancak Zade’nin kendisine madalyasını takan Kate’le el sıkışmadığı gözlendi. Altın madalyalı İngiliz sporcu Aled Davies ve bronz madalyalı Leşeng Vang ise madalyalarını aldıktan sonra Düşes’le el sıkıştılar.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN 

İran’ın Olimpiyat heyetinden konuyla ilgili basına açıklama gelmezken, İranlı yetkililer organizasyon komitesine Zade’nin bu şekilde hareket etmesinin sebebinin siyasi olmadığını belirtti.

Telegraph’a konuşan kaynaklar, İranlı sporcunun kadın olduğu için Düşes’in elini sıkmaktan kaçındığını belirtti. İranlılar Zade’nin madalyasını veren kişi bir erkek olsa elini sıkacağını belirtti. Kaynaklar, Düşes’in İranlı bir kadın sporcuya madalya verdiğini, sporcunun da Kate’in elini sıktığını hatırlattı.

St. James Sarayı’ndan yapılan açıklamada da Düşes’in Zade’nin elini sıkmayacağını bildiği belirtildi.

Açıklamada, “İslam ülkelerinden birçok erkek sporcu kültürel ve dini sebeplerden dolayı akraba olmadıkları kadınların ellerini sıkmıyor. Düşes’e bu konu en baştan bildirilmişti” denildi.