BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.418,63
HABER /  EKONOMİ

İranlı iş adamı tek seferde 47 rezidans aldı

Kiler'in dev projesi Sapphire rezidanstan 47 adetini İranlı bir iş adamına satıldığını duyurdu. Sapphire'in inşaatına 2006 yılında başlandı; Mart 2011'de tamamlandı. Proje, 10 bodrum ve yer üstünde 56 kattan oluşuyor.

Abone ol

Kiler Gayrimenkul, prestij projesi Sapphire ile ilgili KAP'a gönderdiği açıklamada, 47 adet rezidansın satıldığını duyurdu. İranlı iş adamı Mehrdad Safari, 47 Sapphire rezidans dairesi için 90 milyon 594 bin dolar ödedi.

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'dan KAP'a yapılan açıklamada "Şirketimizin kamuya açıklanmış son finansal tablolarında bulunan 47 adet İstanbul Sapphire rezidans dairesinin 90.594.000 USD+KDV bedel ile Mehrdad Safari'ye toplu satışı gerçekleştirilmiştir" denildi.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, söz konusu daireleri alan kişinin İranlı bir iş adamı olduğunu belirtti. Nahit Kiler'in verdiği bilgilere göre, 45 yaşındaki Mehrdad Safari'nin ülkesi İran'da gıda ve gayrimenkul sektöründe yatırımları bulunuyor. Kiler, "Mehrdad Safari daha önce bizim Sapphire projesinden bir daire kiralamıştı. Daha sonra bu daireyi satın aldı. Çocukları İstanbul'da okuyor. Bizden aldığı dairelerin bir kısmında yakın akrabaları oturacak. Kalan dairelerin bir bölümünü de kiralar veya satar. Satış işlemi dün gerçekleşti."

ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜNDE KDV YÜZDE 1

Kiler, Mehrdad Safari'nin, Avrupa ve ABD'de de gayrimenkul yatırımları olduğunu söyledi. Kiler, satışını yaptıkları 47 daireden önemli bir bölümünde KDV oranın yüzde 1, bir kısmında ise yüzde 8 olduğunu söyledi.

56 KATTAN OLUŞUYOR

İstanbul Levent'te bulunan Sapphire rezidans 262.5 metre anten yüksekliği ile Avrupa'nın (Moskova hariç) en yüksek rezidansı konumunda. Karma bir proje olma özelliği taşıyan Sapphire'in inşaatına 2006 yılında başlandı; Mart 2011'de tamamlandı. Proje, 10 bodrum ve yer üstünde 56 kattan oluşmakta.