BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

İrandan PKKya büyük darbe

İran PKK'yla savaşmakta kararlı. Devrim Muhafızları terör örgütü PKK'nın İran'daki koluna büyük darbe vurdu.

Abone ol

İran Devrim Muhafızlarının, ülkenin kuzeybatısındaki Türkiye-İran sınırına yakın bölgede 17 teröristi öldürdüğü bildirildi.

Resmi İRNA ajansının haberine göre, Erdebil Devrim Muhafızları Tugay Komutanı Celil Babazade, "son günlerde Batı Azerbaycan eyaleti, İran-Türkiye sınırına yakın bölgede 17 teröristin öldürüldüğünü'' söyledi.

Teröristlerle çatışmada 4 Devrim Muhafızının da öldüğünü ifade eden Babazade, çatışmanın tam olarak ne zaman olduğuna ilişkin bilgi vermedi. Babazade, bölgede güvenliği sağlamak için operasyonların süreceğini, her türlü terör saldırısına sert yanıt vereceklerini kaydetti.

PAJEK HELİKOPTER DÜŞÜRMÜŞTÜ
Devrim Muhafızlarının operasyon yaptığı bölgede, geçen Cumartesi de 17 "devrim karşıtı unsurun" öldürüldüğü bildirilmişti. Operasyonun ardından, bölgeye hareket eden ve Devrim Muhafızları 3. Tugay Komutanı Said Kahhari'nin de bulunduğu helikopter düşmüştü.

İran makamları helikopterin hava koşulları nedeniyle düştüğünü açıklamıştı. Daha sonra kazada, 2'si general toplam 13 askerin öldüğü bildirilmişti. Terör örgütü PKK'nın İran'daki kolu olduğu ifade edilen Pejak üyeleri, İran helikopterini kendilerinin düşürdüğünü ve bir askeri esir aldıklarını iddia etmişlerdi.