BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.441,90
HABER /  DÜNYA

İran'dan ABD'ye son dakika resti! Devam edeceğiz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin füze kararına resti çekti. Ruhani, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada İran'ın füze üretimine devam edeceğini ve bunun uluslararası anlaşmaları ihlal etmediğini söyledi.

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Kongresinin İran'ın füze programıyla ilgili aldığı karara tepki göstererek, "Füze ürettik, üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz" dedi.

Meclis'te hükümetindeki iki bakan için yapılan güvenoyu oturumunda konuşan Ruhani, "Halkımızı ve toprak bütünlüğümüzü savunmak için ihtiyaç duyduğumuz her türlü silahı üretmeye, depolamaya devam edeceğiz. Zamanı geldiğinde kendimizi savunmak için bu silahları da kullanmaktan çekinmeyiz" diye konuştu.

"Füze ürettik, üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz" diyen Ruhani, bunun uluslararası kurallar ve Birleşmiş Milletlerin (BM) 2231 sayılı kararına aykırı olmadığını savundu.

HER TÜRLÜ İHLALE KARŞILIK VERİRİZ

Ruhani konuşmasında ayrıca ülkesiyle 2015 yılında varılan nükleer anlaşmaya da değinerek," Düşmanlarımız her türlü ihlalin zararlarına olacağını ve İran'ın buna kesin karşılık vereceğini bilmeli" ifadesini kullandı.

ABD Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisinde yapılan oylamada, İran'ın uzun menzilli balistik füze programını hedef alan bir yasa tasarısı 2'ye karşı 423 oyla kabul edilmişti.

13 Ekim'de İran'la ilgili yeni stratejisini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, Tahran'ın nükleer anlaşmayı ihlal ettiğini iddia ederek, İran'a yeni yaptırımlar uygulanmasını istemişti.