BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,12
ALTIN 2.507,41
HABER /  DÜNYA

İran’da Dünya Kudüs Günü yürüyüşleri

İran’ın başkenti Tahran başta olmak üzere ülkenin birçok şehrinde Dünya Kudüs Günü dolayısıyla yürüyüşler düzenlendi. <br/>Cuma namazı önces...

Abone ol

İran’ın başkenti Tahran başta olmak üzere ülkenin birçok şehrinde Dünya Kudüs Günü dolayısıyla yürüyüşler düzenlendi.
Cuma namazı öncesinde başkent Tahran’da düzenlenen yürüyüşe yüz binlerce kişi katıldı. Ramazan ayı olmasına ve bunaltıcı sıcağa rağmen yürüyüşe katılan İranlılar, İsrail ve ABD aleyhinde sloganlar attı.
Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen yürüyüşte Filistin ve Hizbullah bayrakları ile İsrail ve ABD karşıtı pankartlar taşındı. İşgal altındaki Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşturulması için İslam aleminin Filistin ile dayanışma içinde olması gerektiği belirtilen gösteride Filistin davasına destek vermenin dini bir gereklilik olduğu belirtildi.
Yürüyüşün ardından Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Tahran Üniversitesi’ndeki binlerce kişiye hitaben bir konuşma yaptı. İran Dışişleri Bakanlığı, yayınladığı bildiride, tüm İran halkı ve İslam alemine, İsrail’e duyduğu öfke ve nefreti göstermek için Uluslararası Kudüs Günü’ne katılması çağrısında bulundu. Bildiride, Filistin halkının içinde bulunduğu durumdan kurtulmasının tek yolu olarak, Filistin halkı ve liderlerinin İsrail rejimine karşı dayanışma içinde tek yumruk olması gösterildi.
(İHA)