BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İran meğer Irak'ta... Abdülkadir Selvi ifşa etti

Abdülkadir Selvi, İran'ın Irak'ta bulunan 9 askeri kampını yazdı

Abone ol

Adeta işgal altındaki bir ülke görünümünü veren Irak'ın, Türkiye'ye aslan kesilmesinin perde arkasında İran var.

IŞİD gerekçesiyle 36 ülkeden binlerce askerin cirit attığı Irak'ı, ABD ve İran parsellemiş durumda.

İran'ın, Irak'ta Tuzhurmatu ile Dohuk arasında 9 askeri kampı var. Bu sarsıcı bilgiyi aktaran Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi oldu.

Dün başlayan Musul operasyonu bugünkü yazısında değerlendiren yazar, Türkiye'nin çekincelerini ve o şaşırtan ayrıntıyı anlattı. İşte o yazının ilgili bölümü:

BAĞDAT’IN Şİİ AĞIRLIĞI TAHRAN’I BİLE GEÇMİŞ

"Musul operasyonunda Türkiye’nin çekinceleri var.

1- Şii milisler girdikleri yerde Sünni kıyımı yapıyor. Sünnilerin çoğunlukta olduğu Bağdat, zaman içinde Şii şehrine dönüştü. Saddam döneminde de gitmiştim Bağdat’a. Şimdi etrafı tel örgülerle çevrili, belirli noktalarında silahlı Şii misillerin kontrol noktaları kurduğu semtlerden oluşuyor. Hem Tahran’a hem Bağdat’a defalarca gitmiş biri olarak Bağdat’taki Şii ağırlığının Tahran’ı geçtiğini söyleyebilirim. Bu, yüzbinlerce Sünni Arap’ın evini, yurdunu, eşini, işini kaybetmesi ya da ölümü pahasına sağlandı. Musul operasyonu başlamadan önce Haşdi Şabi komutanlarından Ebu Mehdi El Mühendisi’nin bölgeye gelmesi neyin işareti? El Mühendisi, Felluce’de Sünni katliamından sorumlu isim. Türkiye, Irak’ın en büyük Sünni şehri olan Musul’da, olası bir Şii katliamını önlemek için Şii milislerin şehre girmemesini istiyor.

İRAN’IN TUZHURMATU-DOHUK ARASI 9 ASKERİ KAMPI VAR

Başika Kampı’ndan dolayı Türkiye’ye seviyesizce dil uzatan Irak Başbakanı Haydar El İbadi şu ana kadar İran’ın askeri varlığına tek bir söz etmedi. Oysa Tuzhurmatu ile Dohuk arasında İran’a ait 9 askeri kamp bulunuyor."