BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,47
ALTIN 2.472,82
HABER /  DÜNYA

İran hava sahasını kapattı! Sıcak gelişmeler yaşanıyor

Bugün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentine bağlı dağlık sınır bölgelerini top atışlarıyla vuran İran hava sahasını Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne kapattı. Çok sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Abone ol

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandumu ısrarı sürerken İran'den yeni bir hamle geldi. Fars Haber Ajansı, İran'ın, Bağdat hükümetinin talebi üzerine Kuzey Irak'a uçuşları durdurduğunu duyurdu.

Fars Haber Ajansı, İran'ın, Bağdat hükümetinin talebi üzerine Kuzey Irak'a uçuşları durdurduuğunu duyurdu.

İRAN TATBİKATA BAŞLADI

Uçuşları durdurma kararı, Kuzey Irak'ın bağımsızlık referandumuna karşı çıkan İran'ın ilk hamlesi değil. İran ordusu, yarın yapılması planlanan referandum öncesi Irak sınırında tatbikata başladı.İran devlet televizyonu, askeri tatbikatın, İran-Irak Savaşı'nın yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlendiğini bildirdi. Tatbikata, tank ve topçu birliklerinin de katıldığı belirtildi.

İRAN: KARA SINIRLARINI DA KAPATIRIZ

Husrevi, "İran'dan Süleymaniye ve Erbil kentlerine ve aynı zamanda hava sahanlığımızdan Irak Kürdistan Bölgesi'ne doğru uçuşlar durdurulmuştur. Referandumun yapılması halinde kara sınırları da kapatılacaktır" açıklamasını yaptı.

BARZANİ'YE YAPTIRIMLAR BAŞLADI

Bu, uluslararası çevrelerden Barzani yönetimine karşı atılan ilk adım oldu. Fakat referandum yapıldığı takdirde en sert önlemlerin Türkiye'den gelmesi bekleniyor. Çünkü askeri müdahale seçeneği masada ve askeri müdahale sırasında operasyona katılacak birlikler 7 gündür sınır kapısında tatbikatta...

SANDIKLAR KURULUYOR

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu, Irak Federal mahkemesi tarafından 'anayasaya aykırı' bulunan sözde 'bağımsızlık referandumu' için tüm hazırlıkların tamamladığını ve yarının tatil ilan edildiğini duyurdu. Bu fotoğrafta görevlilerin Süleymaniye kentindeki Şirin Ortaokulu'nda seçim hazırlıklarını tamamlamaya çalıştığı görülüyor.