BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,95
ALTIN 2.447,52
HABER /  GÜNCEL

İran PKK'yla savaşa hazır

PKK'ya karşı Türkiye'ye İran desteği. İran İçişleri Bakanı Lari, ülke olarak PKK'ya destek vermediklerini belirtti. Lari, Türkiye'yle işbirliğine gideceklerini açıkladı..

Abone ol

İran İçişleri Bakanı Abdulvahid Musavi Lari, PKK konusunda Türkiye’yle işbirliğine gidebileceklerini söyledi.

NTV’nin sorularını yanıtlayan İran İçişleri Bakanı Abdulvahid Musavi Lari, PKK’ya yönelik işbirliğine açık olduklarını söyledi. Lari, “İran’da bir PKK kampı ya da oluşumu yoktur, biz bunu tamamen engelledik. Kuzey Irak’taki Kürt federasyon ve PKK ilişkisini de desteklemiyoruz. Türkiye’ye PKK konusunda yardıma hazırız, komşudaki istikrarsızlık bize de yansır onun için bu istikrarsızlığı giderebilmek için her türlü önlemi biz de alırız” diye konuştu.

İran İçişleri Bakanı Lari, ayrıca Irak’ta meydana gelen saldırıları ve Şiileri hedef alan bombalama olaylarını bir komplo olarak değerlendirdi.

‘Sınırötesi operasyonlar Irak’ın iznine bağlı’

Lari, “Gizli eller etnik grupları, mezhepleri karşı karşıya getirerek kendi menfaatlerini sağlıyorlar ancak biz bu konuda Irak’ı uyarıyoruz. Terörizm orada bir iç karışıklık çıkartmak için menfaati olan ellerce tetikleniyor ancak Irak yönetimi bunun farkında ve gerekeni yapıyor” dedi.

‘NÜKLEER FAALİYETLER SÜRECEK’
Musavi Lari, İran’ın nükleer faaliyetlerine de devam edeceğini söyledi. İranlı bakan, “Teknolojik faaliyetleri devam ettirmek İran’ın en doğal hakkı. Uluslararası konvansyonlara uygun bu barışçı nükleer programları kim ne derse desin devam ettireceğiz. Bu yasaldır ve AB’nin de ABD’nin de karşı çıkmaya hakkı yoktur” ifadelerini kullandı. İran İçişleri Bakanı, İsrail dışında ABD de dahil tüm ülkelerle ilişki kurmaya hazır olduklarını da söyledi.

Kaynak: