BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.420,44
HABER /  GÜNCEL

Irak'ta kaçırılan 16 Türk işçi serbest!

Irak Bağdat'ta kaçırılan 16 Türk işçi 28 gün sonra serbest bırakıldı. İşçiler 2 Eylül'de Sadr kentinde kaçırılmış daha sonra 2 işçi serbest bırakılmıştı.

Abone ol

Irak'ta Şii milisler tarafından kaçırılan 16 Türk işçi 28 gün sonra serbest bırakıldı. Son dakika haberlerine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun serbest bırakılan Türk işçilerle telefonda görüştüğü belirtildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir süredir Bağdat'ta alıkonulan 16 işçimizi az önce Bağdat Büyükelçimiz teslim aldı. Bazı işçilerimizle telefonda konuştum. Çok şükür sağlıkları yerinde. En kısa sürede memlekete dönmeleri için tüm hazırlıklar yapılıyor" dedi.

aa_picture_20150930_6407852_web.jpg

Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, bu ayın başında Bağdat'ta alıkonulan Türk işçilerin durumlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Bir süredir Bağdat'ta alıkonulan 16 işçimizi az önce Bağdat Büyükelçimiz teslim aldı. Bazı işçilerimizle telefonda konuştum. Çok şükür sağlıkları yerinde. En kısa sürede memlekete dönmeleri için tüm hazırlıklar yapılıyor" paylaşımında bulunan Başbakan Davutoğlu, bu sürede işçiler için yoğun çaba gösteren "tüm Iraklı dostlara" kalpten teşekkür etti.

Davutoğlu, işçilerin yakınlarına da geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Irak'ın yeniden imarı için bugüne kadar olduğu gibi hükümetimiz, şirketlerimiz ve insanımızla Irak'ın yanında olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı nezaretinde elçilik binasına gelen işçilerden ikisi ile telefonla görüşüp geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erdoğan'ın görüştüğü Büyükelçi Kaymakcı'yı tebrik ettiği öğrenildi.

irakta-kaçirilan-16-türk-işçi-serbest.20150930093129.jpg

NELER YAŞANMIŞTI?

IRAK'ın başkenti Bağdat'ta üniformalı, silahlı ve maskeli Şii milisler 2 Eylül tarihinde Nurol İnşaat bünyesinde çalışan 18 Türk işçiyi kaçırmıştı. Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili olarak Irak makamlarıyla temaslar sağlamıştı.

Iraklı yetkililer, söz konusu 18 kişinin, Bağdat'ın doğusundaki Sadr bölgesinde spor kompleksi inşa eden Nurol İnşaat şirketi tarafından çalıştırılan işçi ve mühendisler olduğunu belirtmişti.

İşte 18 Türk çalışanın görev aldığı o inşaatın görüntüsü:

irakta-kaçirilan-16-türk-işçi-serbest.jpg

TÜRK İŞÇİLERİNİ AYIRDILAR!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Irak’ta kaçırılan Türklerin bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu söyledi. Bir gazetecinin "Sadece Türk işçiler mi alıkonulmuş" sorusunu yanıtlayan Bilgiç, Türk işçilerin diğerlerinden ayrılarak bir seçime tabi tutulduğu yönünde bilgi edindiklerini kaydetti.

ŞAFAK VAKTİ BASKINIYLA KAÇIRDILAR

Bir yetkili, saldırganların bugün şafak vakti şantiye alanına baskın düzenlediğini ve karavanlarda uyuyan 18 işçiyi arazi araçlarıyla götürdüğünü belirtmişti.